Категории Архиви: здраве

Канабис като превенция: Изследванията показват, че помага за предпазване от рак, невродегенеративна болест, болест на Алцхаймер, артрит

Макар да изглежда, че няма край на дебата за легализираната употреба на канабис, дори здравните експерти вече не могат да отрекат, че марихуаната позволява на хората да се радват на определени медицински ползи. Няколко проучвания са доказали, че канабисът е превантивно лекарство, което може да намали вероятността от развитие на болестта на Алцхаймер, артрит, рак и някои невродегенеративни заболявания.

Има проучвания, които също са събрали доказателства, че канабисът е доста добро лечение на хронична болка и припадъци. Други дори вярват, че редовното използване на масло от канабис може да помогне за лечение на рак. Рецепта за олио от канабис може да намерите тук.

Възпалено гърло? Антибиотиците са безполезни и опасни в повечето случаи

Имате болки в гърлото? Не сте сами по това време на годината. Въпреки това, преди да се втурнете към лекаря за предписване на антибиотик – първо прочетете това! Антибиотиците са безполезни при над 90% от случаите на болки в гърлото. Те също така причиняват някои много опасни вторични ефекти.

Като се започне от средата на октомври, до Свети Валентин през февруари, повечето хора консумират много повече захар от обикновено. Захарта е основен разрушител на имунната система. Повишен прием на захар и потисната имунна реакция е най-доброто време за задържане на микроби и разболяване.

Повече вреда, отколкото полза: Повечето мъже са по-добре, ако НЕ лекуват рак на простатата – много от туморите няма да причинят вреда

Всички сме чували, че ранното откриване е жизненоважно за много медицински състояния, но когато става въпрос за рак на простатата, академик от Оксфорд твърди, че хиляди мъже, които имат това заболяване, биха били по-добре, ако никога не са били диагностицирани.

Според професор Фреди Хамди, много мъже с бавноразвиващи се тумори, които не са се разпространили, са претърпели лечение, от което не са се нуждаели.

Той казва, че диагнозата подтиква много мъже да се чувстват притеснени и депресирани, като се подлагат на лечение, дори когато това не е в техен интерес.

Епигенетика и рак на гърдата: Как може да повлияете на риска от рак

Терминът „епигенетика“ в днешни дни е дума разпространена в здравните среди. Терминът поставя под въпрос стария конвенционален принцип, че „вашето ДНК е вашата съдба“. Но какво точно е епигенетиката и по-важното е как тя е фактор при отчитане на риска от рак на гърдата?

Значение на термина епигенетика

Най-малкото, което знаем досега, въз основа на научно изследване е, че генетичният „план“ с който се раждаме остава основно същият през целия ни живот. Намирането на кои генетични разновидности, като например много често срещаните MTHFR генни мутации, могат да повлияят на начина, по който човек преобразува хранителните вещества в енергия, могат да бъдат полезни. Но нека да изясним едно нещо. Генетичното предразположение не е единственият фактор, който трябва да вземете предвид, ако искате да предотвратите рака на гърдата. Всъщност това може и да не е най-важното нещо!