Категории Архиви: хранителни добавки

Невероятните противоракови ползи на куркумина

Куркумин е компонент в куркумата, който дава жълтеникавия ѝ цвят. Изследвания са доказали, че тя разполага с мощни противоракови ползи. Проучванията показват, че където хората консумират 1 до 2 супени лъжици куркума дневно имат по-малка заболеваемост от рак.

Повече от 2000  изследвания показват, че куркуминът бори различни видове рак, включително  рак на дебелото черво, гърдата, простатата, черния дроб, панкреаса, белия дроб и други.

Ползи за здравето на конюгирана линолова киселина (CLA)

През годините конюгираната линоленова киселина или CLA е станала известна с това, че има мощни ползи за здравето. В миналото се е смятало, че CLA е само източник на енергия, но последните изследвания показват, че тази мастна киселина може да се използва за лечение и профилактика на редица видове медицински разстройства. CLA е ненаситена омега-6 мастна киселина и се намира във високи концентрации в месо, получени от преживни животни (например крави, овце, кози) и млечни продукти (например масло, козе мляко). Най-високите нива на CLA се намират в говеждо месо, което е доказано, че съдържа 0.4-0.9 грама на 100 грама порция. От признаването на нейните ползи за здравето, CLA  сега се добавя в много храни, като шоколад, кисело мляко и зърнени култури. В САЩ обогатени храни могат да съдържат спрегната линолова киселина в дози, вариращи от 0,5 до 2,5 грама.

Топ 3 добавки, които решават повечето здравословни проблеми

Всеки иска решение за здравословните си проблеми. Тялото трябва да получава храните, от което се нуждае, за да функционира ефективно.
Все пак, има някои основни хранителни добавки, които могат да помогнат за справяне с почти всеки здравословен проблем. В комбинация с чиста диета и здравословен начин на живот, те могат да ви помогнат да  преодолеете голямото разнообразие от симптоми за по-бърз период от време. Взимайки трите заедно резултатите могат да бъдат подобрени. Както винаги качеството е от ключово значение за получаване на най-добри резултати.

Съединение в спирулина установено, че убива раковите клетки на гърдата

Ракът на гърдата засяга близо 3 милиона жени в САЩ. На второ място, след рак на кожата, ракът на гърдата е най-често диагностицираният рак сред американските жени.

Установено е, че алтернативното лечение на рак, е по близко до личните ценности, вярвания и философска ориентация за здравето и живота на тези, които ги използват!

Едно проучване от списанието на Американската медицинска асоциация установява, че тези, които избират алтернативно медицинско лечение го правят, защото намират тези алтернативни терапии за по еднакви с техните лични ценности, вярвания и философска ориентация към здравето и живота.