(NaturalNews)

Не беше много отдавна, когато авокадото беше в списъка „никога да не се яде“ на много диети. Назад в дните, когато имаше мания за ниско съдържание на мазнини, авокадото се считаше за греховно! За щастие, тези дни са зад нас, и можем да възхваляваме вкусното, прекрасно авокадо за това, което наистина е: супер здравословна храна.

В Америка съществуват две основни разновидности на авокадо, Хас (от Калифорния) и разнообразието Флорида. Хас е по-тъмно с по-груба, камениста обвивка, а авокадото Флорида е по-голямо и има гладка, по-светло зелена обвивка. И двете са здравословни – така че е лично предпочитание относно това, на кой вид да се отдадете.

По-долу са изброени пет доказани причини, поради които трябва да включите авокадо в диетата си. Дори всеки ден, ако искате!

1. Авокадото може да ви помогне да отслабнете (да, правилно прочетохте!).

Вместо да бъде „враг номер едно на диетата“, авокадото се е доказало като ефективен инструмент за отслабване.

Проучване от 2013 г, публикувано в Nutrition Journal, показва, че хората, които консумират авокадо по време на хранене са 23 процента по-задоволени след ядене, и имат 28% по-ниско желание да ядат през следващите пет часа!

Ако се замислите, това означава, че ако включите авокадо в едно от храненията през деня, ще се чувствате по-сити и ще ядете по-малко до края на деня. Да не говорим, че ще сте по-щастливи, защото това е голяма наслада!

2. Консуматорите на авокадо са  по-здрави, отколкото другите.

И така, първо открихме, че яденето на авокадото може да ви помогне за загуба на тегло, сега откриваме, че яденето му може да ви постави в тълпата на „здрави хора“? Това са страхотни новини!

Резултати от National Health и Nutrition Examination Survey, които анализират данни от 17 567 участници в САЩ, показват, че:

„Консумацията на авокадо е свързана с по-добро качество на хранене и прием на хранителни вещества и по-нисък риск от метаболитен синдром при възрастни в САЩ.“

3. Авокадото е пълно със здравословни фибри.

Много хора са чували, че фибрите са добри за тях, но не са съвсем сигурни защо. Фибрите са несмилаемата растителна част от храната, и когато се консумират, помагат за балансиране нивата на кръвната захар и могат да допринесат също и за намаляване на теглото.

Ако ядете само 100 грама авокадо, вие получавате невероятната доза от 7 грама фибри, а това са 27% от препоръчителната дневна доза за жените между 19 и 50 години!

4. Авокадото може да засили нивата ви на хранителни вещества.

Насладата на чаша прясно авокадо може да увеличи усвояването на каротеноиди (мощни антиоксиданти, които тялото ви превръща във витамин А) със зашеметяващите 400% в по-късни хранения!

5. Авокадото е източник на добри мазнини.

Ако винаги сте мислили, че авокадото е с високо съдържание на мазнини, ами прави сте. Все пак, има „добри“ мазнини – вида, който действително може да помогне със загуба на тегло – и авокадото попадат в тази категория.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *