(NaturalNews)

Идеята за „сребърен куршум“, който може да излекува човечеството от голямо разнообразие от измъчващи болести, от рак до морбили и грип, отдавна е мечта както на пациентите така и на лекарите. Какво ще стане, ако този сребърен куршум не е под формата на най-новите рискови ваксинации, а под формата на витаминна добавка?

Точно това е извода, до който може да се достигне след преглед на ползите от витамин C, открити в работата на д-р Фредерик Кленер.

Конвенционалната медицина отказва да признае доказана медицинска истина

Констатациите на доктор Кленер за витамин C и невероятната му способност да лекува всичко от полиомиелит да множествена склероза и реакции от ухапвания на отровни змии, може да се открие във документи и други негови писания, на които е бил автор за период от три десетилетия. Неговите документирани истории за постигнати успехи летят в лицето на конвенционалната медицина, която изисква рискови (агресивни) медицински процедури като ваксината за морбили, паротит и рубеола (MMR).

На базата на години проучвания от доктор Кленер изглежда, че витамин С действа като анти-инфекциозен агент и редуциращо средство, както и противосъсирващо средство, окисляващ агент и антихистамин. Нека да разгледаме някои ползи на витамин C от дългогодишните медицински изследвания на доктор Кленер.

Полиомиелит е бил излекуван с терапия от витамин C

Докато други преди него са теоретизирали, че витамин С може да играе роля в намаляване на последиците от полиомиелит, доктор Кленер е бил първият, който е давал дози на пациенти с полио, еквивалентни на 10-ки хиляди милиграма витамин C – всеки ден.

Докато доктор Кленер е представил констатациите си относно витамин С и полиомиелит на брифинг по време на годишна сесия на Американската медицинска асоциация през 1949 г., бебета, деца и възрастни са продължавали да бъдат осакатявани или убивани от вируса, тъй като другите в областта на медицината са обърнали малко внимание на неговите констатации.

Кленер е препоръчвал даването на интравенозни дози витамин С, но отбелязва, че интрамускулното въвеждане също може да бъде задоволително. Той е прилагал най-малко 350 мг на кг телесно тегло – доза еквивалентна на 25,000 до 30,000 мг за възрастен човек.

Според д-р Кленер, масивното аскорбатно лечение е излекувало всички 60 случаи на пациенти с полиомиелит под негови грижи. Никой от тях не е имал парализи и всички са били добре само след три дни лечение. Доктор Кленер съобщава констатациите си отново, този път в Южен медицински и хирургически вестник. Отново, малко хора от медицинската общност обръщат внимание.

Витамин С осигурява чудесни резултати за херпес зостер

Успехът на доктор Кленер с употребата на витамин C за борба с редица инфекции и токсични нашественици е поразителна, включително и публикуваната му работа с осем пациенти с херпес зостер. Всяко лице е получавало инжекция от 2000 до 3000 мг витамин С на всеки 12 часа, в допълнение към 1000 мг в плодов сок, даван орално на всеки два часа.

Седем от осемте пациенти съобщават за пълно облекчаване на болката, свързана с херпес зостер в рамките на два часа след получаване на първата инжекция витамин C. Като цяло, пациентите са получили от 5 до 7 инжекции витамин С. Мехурите, свързани с вируса са започнали бързо заздравяване и са изчезнали напълно в рамките на първите 72 часа.

Наблюденията на доктор Кленер са подкрепени и от данни на други изследователи, както преди, така и след публикуваната му работа. По-ранно проучване съобщава за успех с 14 херпес зостер пациенти, получаващи витамин C инжекции. В доклад от 1950 г., херпес зостер е напълно изчезнал в изумителните 327 от 327 пациенти – само 72 часа след като са получили инжекции с витамин C.

Може ли витамин С да помогне и с други вируси?

Работата на доктор Кленер не свършва с херпес зостер или полиомиелит. Дълъг списък от заболявания, включително пневмония, хепатит, морбили, паротит, дифтерия и грип, както и много други, са били излекувани с помощта на витамин C терапия.

Ключът към ефективността на витамин С е практиката да се дава достатъчно, за достатъчно дълъг период от време. Докато някои хронични вирусни състояния, може да не се решат незабавно, изследвания все още трябва да идентифицират остро вирусно заболяване, което витамин C не изкоренява бързо – освен при пациенти с тежко увреждане на тъканите и тези близо до смъртта.

Например, при пациенти с пневмония, доктор Кленер препоръчва най-малко 1000 мг витамин С, интравенозно на всеки 6 до 12 часа за леки случаи, а за деца 500 мг. Повечето пациенти са показали пълно клинично и рентгеново изчистване на заболяването след само 3-7 инжекции.

Ползите от витамин С са могли да се видят и при пациенти с вирусен хепатит. Пациентите са били в състояние да възобновят нормалните си дейности само за 2-4 дни след получаване на 500-700 мг на килограм телесно тегло, приемани перорално. Тази дозировка се равнява на около 30 грама – на всеки 24 часа – в портокалов сок.

Това са само няколко примера за многото пъти, когато доктор Кленер и други изследователи са използвали витамин C, за да помогнат на пациенти да се отърват от вируси.

Как да се предпазите от болести чрез изграждане на доживотен имунитет

През целия си живот на работа, доктор Кленер изразява препоръката си, че всеки човек, независимо дали се бори с болест, не трябва да разчита на малката препоръчителна доза за витамин С. Тези нива са полезни само в отблъскване на остър скорбут; те не се отнасят за хронична недостатъчност на витамин С, която се влошава от стрес, екологични замърсявания и инфекциозни организми.

В допълнение към лечението на болести, доктор Кленер поддържа своите дневни препоръчителни превантивни дози от 10 000 до 15 000 мг/ден. За родители с деца, той препоръчва дози за тяхната възраст, където една година се равнява на 1000 мг витамин С.

Това означава, че четиригодишно дете трябва да получава 4000 мг/ден или деветгодишно  –  9000 мг на ден, със стабилизиране на 10000 мг на ден за по-големи деца. Дори и тези препоръки могат да бъдат променени. Доктор Кленер е цитиран да инструктира пациенти да вземат достатъчно витамин C, за да остане без симптоми с очакването, че количеството може да варира.

Трябва да отбележим, че дори и при много високи нива, не са били докладвани отрицателни странични ефекти с дози витамин С. Обръщането на болестни симптоми с витамин С може да помогне на човешкото тяло да установи „имунитет за цял живот“, който ваксини (и много други токсични лекарства) не успяват да постигнат.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Landsman

By admin

2 thoughts on “Витамин C превъзхожда ваксините”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *