Забравете за запълване на кариесите: помогнете на зъбите си натурално

(NaturalNews) Ако имате кариес, може би ще искате да опитате т. нар. “повторен растеж” на собствените си зъби, преди да отидете на зъболекар за поставяне на пломба. Телата ни постоянно се подновяват и макар да не е много известно, ние можем да подновим нашите зъби също. В действителност, повторен растеж на зъбите ни е за предпочитане, защото повечето пломби тези дни са естрогенни (белите пломби отделят естроген и допринасят за хормонални проблеми.)

Освен това, повторният растеж на зъбите е прост. Ще ви трябват само две неща: корен от черен оман и черупки от органични яйца. Яйчените черупки се използват, защото съдържат 27 минерала и огромно количество калций, така че те съдържат идеалните строителни материали, за подновяване на вашите зъби. В действителност, съставът на яйцата е много подобен на състава на зъбите и костите. Коренът от черен оман се използва, защото той ускорява растежа на кости, зъби и тъкани.

За целта трябва да  консумирате по една яйчена черупка всеки ден. Можете да смесвате черупките в свежи плодови шейкове, защото смесването им води до разпадане на малки частици, които лесно се консумират. Шейкове с банани са идеални, защото бананът ще пази частиците, като не им позволява да потънат на дъното на чашата. След счупване на яйцата, черупките се варят във вода в продължение на пет минути, за да убият всички патогенни микроорганизми, преди употреба.

Докато реминерализирате и добавяте достатъчно калций на тялото си с черупките от яйца, вие също трябва  да използвате корен от черен оман  за вашите зъби и венци. Пресен или сушен корен от черен оман ще свърши работа, но ако е изсушен се вари в продължение на десет минути, за да се хидратира отново. След това смесете около 2 см от корена с няколко супени лъжици вода, за да се направи течност и жабурете за около 20 минути. Когато сте готови, просто я изплюйте.

Най-добре е това да се прави веднъж на ден и най-вероятно ще видите напредък в рамките на няколко седмици. Много кариеси могат да бъдат напълно излекувани в рамките на месец или два с редовна употреба. Най-добрата част е: можете да лекувате зъбите си, без да оставяте токсични метали или хормонални смущения в устата  за останалата част от живота ви.

Черният оман може да е малко труден за черния дроб, така че ако имате проблеми с черния дроб, ще трябва да се избегне използването му.

Източник: http://www.naturalnews.com/029112_teeth_regeneration.html#ixzz3RPwjxOQi

Автор: Kim Evans

 

 Един коментар на Забравете за запълване на кариесите: помогнете на зъбите си натурално

  1. “повечето пломби тези дни са естрогенни (белите пломби отделят естроген и допринасят за хормонални проблеми.)

    Бихте ли споделили източника на тази информация ?

Вашият коментар