Защо водораслите могат основно да решат вашите здравословни проблеми

(NaturalNews)

Когато се оценяват най-лечебните храни на планетата е много трудно да се състави списък, който не съдържа водорасли. Хората, ценящи здравето си, са се възхищавали на тази тъмнозелена супер храна от доста време, поради изчерпателните ѝ ползи за човешкото тяло.

И така, кое е толкова специфично за водораслите, което ги прави важна храна, помагаща за решаване на вашите здравословни проблеми? Оказва се, че има две причини.

Невероятно богати на хранителни вещества

Една от двете причини, поради които хората се разболяват се дължи на недостиг на хранителни вещества. Сериозен недостиг на едно или две хранителни вещества може да създаде основни проблеми, които водят до сериозна болка, дискомфорт и понижено качеството на живот. За съжаление, редовната консумация на конвенционални храни прави тези симптоми неизбежни, тъй като хранителните вещества са лишавани през всеки етап, от семето до чинията.

Добрата новина е, че водораслите до голяма степен са “спасени” от този процес и са толкова наситени с хранителни вещества, че потенциално могат да се нарекат пълноценна храна. Помислете за този профил на хранителни вещества, който включва синьо-зелени водорасли, спирулина и хлорела:

 • Богати на витамини A, C, E, K, и B-комплекс, включващ B12 и B6. Също така един от малкото цели хранителни източници на витамин D.
 • Богати на природни минерали като калций, магнезий, желязо, цинк, фосфор, калий, както и много микроелементи.
 • Изобилие от бета-каротин, лутеин и полизахариди.
 • Съдържат незаменими мастни киселини, включително и гама-линоленова киселина (GLA).
 • Богат източник (до 70%) на лесносмилаем, пълен вегетариански протеин.
 • Мощен източник на хлорофил, жизнената сила на растенията.
 • Богати на ензими и фитонутриенти.

С такъв феноменален ред на хранителни вещества, можете да бъдете сигурни, че поглъщането на чисти водорасли редовно, може да ви осигури достатъчно хранителни вещества за облекчаване и премахване на много от вашите здравословни проблеми,  ако също така се грижите и за другата страна на уравнението.

Ефективна детоксикация

Втората причина хората да стават хронично болни, се дължи на токсично натрупване. Въпреки, че тялото е проектирано да се справя с тези нежелани посетители, нашето последователно въвеждане на токсини в тялото го претоварва до точката, че то вече не може да се детоксикира ефективно. Когато това се случи, токсичното натрупване се отразява неблагоприятно на здравето на нашите клетки, което води до ускорено стареене и болести.

За щастие, има няколко силни храни, които могат да помогнат за ефективна детоксикация на тялото ви, и водораслите  със сигурност са едни от най-добрите. Някои от техните способности за детоксикация включват:

 • Детоксикират тялото от биотоксини, като туберкулоза, лаймска болест, тетанус токсини, мухъл, фитати, диоксини, пестициди и промишлени отпадъци.
 • Свързват се и помагат за премахване на тежки метали като живак, олово, никел и алуминий.
 • Насърчават производството на здравословна флора, бактерии и пробиотици, което води до ефективна храносмилателна система, създаваща чиста от токсини чревна система.
 • Поддържат правилно-функционираща имунна система, която освобождава тялото от всички видове патогени, и помага в борбата с рака (симптом на токсично претоварване).

Така че по същество, водораслите помагат за решаване на два основни проблема за всеки страдащ от здравословен проблем, а именно дефицит на хранителни вещества и токсично претоварване.

Всеки, който е опитвал водорасли, знае, че вкусът не е от най-приятните. Въпреки това, лесно можете да ги включите в шейк.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek HenryЕдин коментар на Защо водораслите могат основно да решат вашите здравословни проблеми

 1. Katy Edikoiasi каза:

  В12 в тях е само аналог на усвоимият от човека и НЕ се усвоява, а само влиза и излиза от кръвопотока без ефект.

Вашият коментар