Какво да направите, ако хванете настинка или грип – с рецепта за домашно приготвен тоник

(NaturalNews)

Още при първият знак, първата кашлица с гъдел в гърлото или каквото и да ви предупреждава за предстояща вирусна атака, вие можете да помогнете на защитните сили на организма.

Гаргара с ябълков оцет

Направете гаргара веднага. Използвайте органичен, суров, ябълков оцет и правете гаргара на всеки петнадесет минути за следващите два часа. След това, правете гаргара, когато се сетите за това.

Всеки път, когато правите гаргара в началото на вирусна инфекция, вие намаляте вирусния товар в момента, когато тези малки гадинки се опитват да започнат масово разпространение. Вие активно убивате техните армии всеки път, когато правите гаргара. Дори, ако вече сте хванали настинка или грип, те ще преминат по-леко, ако често правите гаргара в началото.

Загряване

Топлината може да помогне на тялото ви да се бори с инфекциите. Гореща вана, сауна и горещ душ могат бързо да отстранят неприятната инфекция. Можете да добавите и някои етерични масла като евкалипт или мента, за да помогнат за изчистване на белите дробове и синусите.

Течности

Не, не говоря за газирани напитки или сок, с едно или две изключения. Направете си лимонада с червена боровинка, подсладена със стевия, гореща или студена. Или лимонадата, подсладена със стевия с добавен лют червен пипер (кайен). Пийте много от нея, направена с чиста вода.

Не трябва да пиете газирани напитки или сок в момента. (Да се надяваме, че никога вече няма да пиете газирана напитка в живота си, но можем да говорим за това по-късно.) Вируси, бактерии и гъбички процъфтяват със захар. Не ги хранете.

Също така, знайте, че конвенционалната захар (като тази, която се намира в газираните напитки) всъщност потиска имунната система.

Чесън

Яжте чесън, много пресен чесън. Нарежете, накълцайте или го счукайте. За да извлечете повече полза от чесъна, оставете го да преседи в продължение на 5 до 10 минути след рязане и преди ядене. Яжте най-малко 2 скилидки дневно; 6 би било по-добре. 10 също ще бъде по-добре. Схващате идеята.

Ехинацея

Ехинацеята ще ви накара да чувствате езика си леко изтръпнал (газиран). Ако това не стане, това не е ехинацея или е много слаба и не е от полза. Малко неща работят толкова добре, колкото висококачествена ехинацея за укрепване на имунната система, бързо и без усилия. Вземайте я често, но я приемайте само в продължение на три седмици и след това спирайте за една седмица (по малко, защото губи своята ефективност).

Цинк

Цинкът може да ви помогне. Смята се, че цинкът възпрепятства способността на вирусите на настинката да се размножават. Но бъдете внимателни с цинка. Приемът на твърде много може да го направи токсичен.

Витамини

Витамин D подпомага имунната система, докато C, A и E помагат на тялото да се бори с вирусите. Много витамин С може да бъде полезен. Не спирайте внезапно приема му. Вашият вирус може да се съвземе.

Обща тоник рецепта на Док Шилингтон

Ето една рецепта за тоник, която можете да направите у дома. Винаги я имайте под ръка, за да нокаутирате инфекции, също така тя е чудесна за хелиране на тежки метали и почти всичко останало, което ви разболява.

  • 1 шепа скилидки чесън;
  • 1 шепа нарязан лук;
  • 1 шепа нарязан джинджифил;
  • 1 шепа нарязан хрян;
  • 1/2 шепа нарязани чушки Хабанеро;
  • Суров ябълков оцет.

Смесете ги в блендер и покрийте с 2 до 5 сантиметра органичен суров ябълков оцет. Всички съставки трябва да бъдат органични, но не позволявайте това да ви спре да направите тази велика формула (стига чесънът да не е от Китай). Можете да използвате кашата веднага или да изчакате две седмици и да я оставите да се превърне в тинктура.

Заключение

В крайна сметка, ако се храните правилно, и сте го правили за известно време, настинките и грипът не трябва дори да ви засягат. Ако мислите, че това не е вярно, значи не се храните правилно. Нито една билка или естествен лек не се сравняват с диета с нисък токсичен товар и ежедневни салати с 14 различни зеленчуци, куркума, чесън и др. Ако имунната ви система е податлива на инфекции, или просто харесвате идеята да имате мощна имунна система, не забравяйте да прочетете Бронирайте вашата имунна система, както и Естествени антибиотици.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Kali SinclairВашият коментар