мравки

(NaturalNews)

В сравнение с хората, мравките работят много по-добре в групи, движейки се плавно като една единица, за да постигат невероятни дейности. Работната етика на мравките и тяхната невероятна вяра и сила – мравките могат да вдигнат повече от 50 пъти собственото си тегло – е пример за следване от хората. Сега учените откриват, че мравките са по-мъдри от хората в изкуството на изцелението. Нови находки от Университета на Хелзинки във Финландия предполагат, че мравките интелигентно се самолекуват, използвайки собствените си предчувствия и природна среда.

Днешните хора, които обикновено унищожават собствените си тела с лекарства с предписание и отровни химикали в храните, със сигурност могат да научат някои неща от едно от най-добре развиващото се, самостоятелно население на Земята: мравките.

Мравките интуитивно знаят, когато започват да се разболяват и вземат превантивни мерки

Учените сега откриват, че мравките се „самолекуват“, когато се сблъскват с животозастрашаващи гъбички. Интуитивно, мравките търсят вещество, което лекува тяхното състояние. Вътрешното познание или предчувствие на мравките за собствената им болест, в крайна сметка е това, което ги спасява, привличайки ги към правилното вещество за коригиране на техния дисбаланс. Ако тези предчувствия биват пренебрегвани, би било много вероятно мравките да умрат.

Това е важно наблюдение за хората. Всеки отделен човек в крайна сметка е отговорен за разбирането на собственото си тяло и неговите потенциални дисбаланси. За хората това означава да разберат с какво хранят своите клетки, дали храната е подкиселяваща или алкализираща. Телесни сигнали, като ниво натрупване на мукус до дисбаланс, който може да доведе до заболяване. Възпалението е също сигнал за проблеми, развиващи се в организма. Знаейки правилните природни вещества, за да се намали това възпаление и да се отърве тялото от този мукус е от съществено значение за предотвратяване на животозастрашаващи заболявания.

Ако мравките могат да прочитат собствените си телесни сигнали, то и хората също могат. Хората имат достъп до обем от знания за това как нещата, които ядат, в крайна сметка, могат да създадат перфектни условия за гъбички, да процъфтяват в собственото им тела. С това разбиране, хората могат да направят правилни корекции на самолечение в начина си на живот, за да максимизират клетъчната енергия и хармония между системите на организма.

Хората трябва да поемат инициативата да се самолекуват и да се доверяват на собствените си инстинкти

В проучването, мравки, които са били заразени с гъбички Beauveria bassiana, го знаят инстинктивно и правят нещо по въпроса. Те избират да ядат малки дози водороден пероксид, като намаляват риска  да умрат. Според мъдростта на мравките, простото знаене кои храни са вредни за организма, не е достатъчно. Хората трябва интуитивно да търсят веществата, които насърчават изцеление. Това изисква усърдие, отворен ум и желание да се ядат естествени билки, корени, семена, кори и горски плодове, които не винаги имат добър вкус. Например, желанието и отдадеността да се консумира куркума, корен от глухарче и репей за един месец може да осигури мощно почистване на кръвта, противовъзпалителни резултати, възстановяване възможностите на черния дроб и жлъчния мехур.

Защо повечето хора не искат да се самолекуват? Възможностите са безкрайни, когато човек търси отговорите отвътре. Толкова много дисбаланси, които не се самолекуват, в крайна сметка, изискват рискова лекарска намеса. Тази неспособност на хората да мислят за себе си и да се самолекуват е основният проблем на скъпата и опасна медицинска система. Защо фармацевтичните компании трябва да се възползват от хората, когато отговорите изобилстват вътре в тях и могат да бъдат пожънати от земята?

Проучването установява също така, че мравките са били мъдри, що се отнася до това, от колко водороден пероксид се нуждаят. Това е важно да се разбере от хората, защото твърде много от нещо добро може действително да бъде нещо лошо в природната медицина. Мравките са разбирали, че твърде много водороден пероксид в действителност може да ги убие, те са внимавали да го консумират само една четвърт от времето, вместо да го ядат толкова често, колкото нормална храна. Мравките, които не са разбирали тази доза са имали по-голям риск да загинат.

Говорейки за New Scientist, изследователят Ник Бос казва: „Не се знае още как мравките разбират, че са били заразени, но е много ясно, че те по някакъв начин променят поведението си, след като са заразени.“ Той също така посочва, че мравките напускат гнездото, когато са близо до смъртта и отиват да умрат сами.

Джесика Абот от Университета Лънд потвърждава интуицията за изцеление на мравките, казвайки:“ Мисля, че това е добро доказателство за самолечение. Те показват, че мравките умишлено поглъщат водороден пероксид, когато са заразени – и че по този начин се увеличава оцеляването на мравката и намалява паразита.“

Способността да се самолекуват е механизъм за оцеляване, който мравките са научили, тъй като са се развили, за да запазят населението си силно. Хората определено биха могли да научат някои неща от философията на мравките.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. Devon

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *