Най-честите грешки с диетата, които правят здравните маниаци

(NaturalNews)

Има фази, през които обикновено преминаваме, докато се учим да се храним правилно и да поемем контрол на здравето си. Склонни сме да заменяме нашите лоши навици с по-малко вредни, но все пак лоши навици.

Разчитане на хранителни добавки

По пътя към здравето, често се обръщаме към хранителни добавки и тинктури за бързо решение на проблемите. Когато тинктурите и добавките са с високо качество, обикновено работят по-добре и по-бързо в сравнение с конвенционалните лекарства. Но нито едно от тези “лекарства” не стига до корена на проблема. Естествените средства, които не се обръщат към причината имат много важен и пренебрегван страничен ефект – те маскират симптомите, което ни позволява да продължаваме да живеем нашите токсични начини на живот.Основата на здравето идва от храната, която ядем. Хранителните добавки трябва да бъдат използвани за допълване на диетата, а не за заменянето ѝ.

Прекалено много органична нездравословна храна

Само защото е етикетирана като биологична, веганска или естествена, не означава, че е здравословна.

Рафинираната храна, предварително пакетираната храна, “бърза закуска”, трябва да бъде строго ограничена. Има пряка връзка със здравето и благосъстоянието и премахването на преработените храни.

Прекалено много хранене навън

Това е трудно. Дори и най-здравословните ресторанти произвеждат храна, която не е добра за вас. Заведенията, поради безброй причини, не могат да подготвят здравословна питателна храна, както вас в домашни условия. Фактът е, че ресторантите за здравословни храни трябва да бъдат наслада от време на време; конвенционалните ресторанти трябва да се избягват напълно.

Прекалено много захар

Обикновено захарта е последното нещо, от което здравословните фенове са готови да се откажат. Сок от захарна тръстика, сироп от кафяв ориз, нектар от агаве и всеки друг естествен подсладител, който ви идва на ум, освен стевия, имат нещо общо помежду си; те са рафинирани захари. А рафинираните захари хранят и насърчават вируси, бактерии, Кандида и други гъбички и почти всички други паразити, които ни засягат. Те допринасят също за почти всяка друга болест.

Захарта си е Захар!

Прекалено много изцеждане на сок

Соковете и шейковете със сок попадат в същата категория като захарта. Когато правите сок от плодове и сладки зеленчуци вие губите много от хранителните вещества. Това включва фибри, които помагат за забавянето абсорбцията на захар. Всъщност, вие преработвате вашата собствена продукция, превръщайки я в прости захари, когато правите сок.

Редовното изцеждане на сок има своето място. Изцеждането на сок от продукти с много малко захар, е добър начин да получите много хранителни вещества в тялото си наведнъж (просто не е толкова по моя вкус). Също така, има хора, които са толкова болни, че не могат да разграждат цели храни. Освен това, когато правите детоксикация, изцеждането на сок може да бъде начин да получите лесно хранителни вещества, без да карате тяло си да работи за тях, докато е претоварено с освобождаването на токсини.

Твърде малко растителни продукти

За много хора, това е последната стъпка, за да си възвърнат здравето и да живеят живот, изпълнен с жизненост, без болки и страдания. Пресните, сурови и органични (когато е възможно) продукти са ключът към здравето. Осемдесет процента от вашата диета трябва да бъде сурови продукти.

Не позволявайте на липсата на органични хранителни избори да ви спре. Конвенционалните сурови продукти са по-добри, отколкото органичните замразени продукти, при условие, че храната не е генетично модифицирана или една от “мръсната дузина“.

Не казвам да не купувате биологични храни. Нека да подчертая. Купувайте органични храни когато това е възможно! Просто не позволявайте на липсата на органична продукция да ви обърне към по-малко полезни пакетирани храни.

Заключение

Има няколко преки пътища в живота, които работят, като това важи и за здравето. Това отнема време, търпение, всеотдайност и дисциплина. Обещавам ви: това е инвестиция, която си заслужава.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Edwards2 Коментара на Най-честите грешки с диетата, които правят здравните маниаци

  1. Rumen Sotirov каза:

    Само дето не е уточнено под каква форма захарта храни и насърчава гъба Кандида, дали под формата на пастички или еклерчета. В следващата статия го уточнете това и със сигурност ще вдигне рейтинга ви и % ви на кадърност ще скочи с пъти. Когато истината отсъства, тя отстъпва място на глупостите. Кандида си има с какво да се храни и това са мъртите клетки, умрели при клетъчното преяждане. Същите тези клетки не могат да се изхвърлят от Лимфната с-ма и Бог е отредил за това да отговаря Кандида, защото точно това е предназначението на гъбата, да почиства организма от мъртвите клетки така, както сомчето почиства аквариума. Не знам защо е това негативно отношение към захарта, дали целта е да се внуши на хората да не се лекуват с нея като част от кампанията за намаляване приръста на населението на Земята, но захарта е голямо лекарство за организма. Не веднъж съм споменавал, че Лимфната с-ма не може да разтвори и транспортира мъртвите клетки от клетъчното преяждане до бъбреците и от там да се изхвърлят с урината извън тялото. Все пак това може да стане като и се помогне и мъртвите клетки бъдат обработени и станат достъпни за Лимфата. Не знам по какъв начин захарта ги обработва, дали ги кара да ферментират или нещо друго, но възпалението в даденият орган омеква, става на кашообразно състояние, понякога имам чувството, че заболелият орган е пълен с течност защото бълника и тогава се появяват признаците на изхвърляне на мъртвите клетки с урината, които са характерни и не могат да се сбъркат. Този ефект се подсилва и със сода за хляб. Аз вземах 4 кафени лъжички захар и 1 кафяна лъжичка сода в 200-300 мл. вода на гладно. Не случайно препоръчват кленов сироп със сода за Рака. На Симончини не му е ясно как действа това и мисли, че убива Рака. Не е така, действа на изнасянето на мъртвите клетки извън организма и Кандида оставайки без храна се свива, защото умира нещо, което не се храни. Чак сега лекарството ми стигна до възпалението и спрях временното ползване на захарта със содата. Сега тези функции се изпълняат от лекарстото и нямам нужда повече от временното. Рака и Тумора са лечими заболявания, но не като се убие Кандида, а като й се помогне да се справи с възпалението и след това тя ще се свие.

  2. Dimitri Damianov каза:

    И тази статия не е лоша, да я четат повече жените.

Вашият коментар