Напитка за алкално равновесие, възпаление и чиста кожа (с рецепта)

Предоставената тук здравословна напитка е освежаваща и вкусна, както и лечебна. Това е естествена защита и начин за подобряване на общото здраве.

Съставките са както следва:

  • Две чаши гореща вода;
  • Пресен сок от един лимон;
  • Една чаена лъжичка ябълков оцет;
  • Една чаена лъжичка суров мед;
  • Една чаена лъжичка алое вера, извлечен от живи растения;
  • Щипка мента;
  • Щипка босилек.

Просто смесете всички съставки заедно и изчакайте водата да се охлади. Можете да оставите в хладилник за известно време, за да получите приятна и охлаждаща напитка, особено през лятото. Всички съставки имат естествени полезни качества, които ще бъдат разгледани малко по-долу.

1. Водата премахва токсините от вашата система. Така че дори и водата е важна съставка.

2. Лимоновият сок спомага за алкалното равновесие в организма, въпреки че е кисел сам по себе си. Храни като лимони, които са с високо съдържание на витамин С, увеличават процента на усвояването на желязо. Лимоните също може да помогнат за детоксикация на черния дроб и да направят кожата ви да изглежда по-свежа.

3. Ябълковият оцет отдавна се използва като домашен лек, например при киселинен рефлукс. Като изключително богат на естествени ензими, той помага при борбата с бактерии в червата. Също така се твърди, че намалява нивата на кръвната захар и подобрява инсулиновата реакция.

4. Медът има невероятно количество хранителни вещества и има много антигъбични и антибактериални свойства. Той отдавна се използва като мощен природен лек, но, разбира се, е с високо съдържание на захар, следователно, трябва да се консумира само в разумни количества.

5. Алое Вера е добре известен като външен изцелителен агент, като вътрешните му сили често се пренебрегват. Може би това е така, заради не толкова приятния му вкус, но пък може да се приема с друго. Алое Вера се смята, че има благотворен ефект срещу колит и диабет, а също така  за насърчаване на здрава кожа.

6. Мента и босилек са естествени билки, които имат мощни ефекти. Те насърчават здравето на храносмилателната система, намаляват гадене, имат противовъзпалителен ефект и предоставят ценни минерали към диетата.

 

Автор: Heidi Kristoffer

Източник: http://blogs.naturalnews.com/drink-alkaline-balance-inflammation-clear-skin-recipe/Вашият коментар