Напреднал рак? Естествен подход може да удължи живота

(NaturalNews)

Поемането на отговорност за здравето е нещо повече от това да  зависи единствено от решенията на медицинските специалисти, особено когато става въпрос за управление на рак като хронично заболяване. На пациентите с IV фаза на рак се казва, че тяхното състояние може да се поддържа, но е неизлечимо. Напредналият рак може да бъде труден и стресиращ, но многостранният подход може да бъде ефективен при удължаване  живота на човек с терминална прогноза.

Когато става дума за четвърти стадий на рак, на пациентите се казва, че продължаването на химиотерапията /хормонални терапии и/или други конвенционални лечения вероятно ще удължи живота, но няма да доведе до излекуване. За някои пациенти с напреднал рак, добавянето към “арсенала им от оръжия” за борба на рака чрез диета, като добавки, повишаване на имунната система и упражняване им помага да живеят дълъг и продуктивен живот въпреки лошата прогноза.

Удължаване на живота с напреднал рак

В книгата си Антирак: Нов начин на живот, д-р Давид Серван-Шрайбер, MD, PhD, описва как приковаването на нечии надежди към конвенционалните терапии, единствено може да ограби пациентите от силата им да действат, и ги държи във фаза на безпомощност. Той говори от личен опит. Д-р Серван-Шрайбер успява да увеличи живота си с 19 години, живеещ с невъзможен за опериране мозъчен тумор. В книгата си той описва няколко подхода за управление на рака като хронично състояние, подходи, които включват повишаване на имунната система, приемане на храни и подправки, известни за борба с рака, намаляване на възпалението и баланс в тялото, ума и духа.

В книгата си Радикална ремисия, д-р Кели Търнър, PhD, описва стремежа си да открие какво позволява на хората, някои от които със сериозно напреднали ракови заболявания, да постигнат пълна ремисия. Нейните изследвания включват едногодишно пътуване по целия свят, през което тя пътува до най-различни страни, за да интервюира преживели рак и алтернативни лечители за техниките им за лечение на рак.

За да цитирам д-р Търнър, надеждата й е, че “Дори и ако не всички могат да бъдат излекувани, изцелението  винаги е възможно. Изцелението просто означава внасяне на повече цели, щастие и здравословно поведение в живота, които, по мое мнение, са красиви неща, за да започнем точно сега, независимо от това колко време имаме да живеем.”

Констатациите й показват, че дори и в напреднали случаи, ремисиите са по-чести, отколкото обикновено се признава. Наред с други неща, диета, добавки, силна воля за живот и положителна перспектива на живот, са някои от инструментите, които са дали възможност на пациенти с напреднал рак, да оцелеят заболяването.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Fleur HupstonВашият коментар