Науката е убедителна: Мобилните телефони причиняват рак

(NaturalNews)

Казват, че има само две постоянни  неща в този живот: смъртта и данъците. Но ракът може да е един трети жизнен претендент, открит от обширна кохорта от научни изследвания, че се причинява от продължително излагане на радиация от мобилни телефони и свързаните с тях комуникационни кули.

Противно на това, което може да сте чували в масовите новини, мобилните телефони и антените, които им позволяват да комуникират, излъчват мощни, микровълнови радиочестоти, способни да проникват в нашите органи и клетки. Според науката, постоянното излагане на тези честоти, изглежда, е една от водещите причини за рак в съвременната епоха.

Радиацията от безжични телефони може да доведе до рак на мозъка

Задълбочени изследвания за връзката между радиация от мобилен телефон и рак, свързва тази вездесъща съвременна технология с два основни типа мозъчни тумори: глиоми и акустични невроми. Информация, събрана от ElectricSense.com, потвърждава следните изводи по отношение на мобилните телефони и рака на мозъка.

1) Независимо проучване, поръчано от мобилния оператор T-Mobile установява, че радиацията от мобилен телефон директно инициира и стимулира образуването на рак:
HESE-Project.org.[PDF]

2) Прочутото проучване Interphone също открива, че редовната употреба на мобилни телефони само за 30 минути на ден за 10 годишен период увеличава риска от глиоми с 40 процента. Също така установява, че туморите са по-склонни да се образуват отстрани на главата, където се държи най-много мобилния телефон:
BioInitiative.org.[PDF]

3) Преглед на 23 епидемиологични проучвания, проведени от седем учени заключава, че има “вредна асоциация” между мобилните телефони и рака. Единствените включени изследвания, които не показват това са с “по-ниско качество”, за които изследователи казват, че “не отговарят на най-добрите научни практики” – всички тези изследвания са финансирани от индустрията на мобилни телефони:
NCBI.NLM.NIH.gov;
SFGate.com.

4) Изследователи от Изследователска Група Хардел, за които се отбелязва, че провеждат това, което мнозина смятат за проучванията с най-високо качество по темата, откриват “последователен модел” на повишен риск от глиома и акустична неврома, свързан с използването на мобилни телефони:
PathophysiologyJournal.com.

5) Проучване от Франция наблюдава подобни резултати, свързани с продължително излагане на електромагнитни честоти от мобилни телефони. Учените отбелязват високи нива на глиоми и темпорални тумори от “професионална и градска употреба на мобилен телефон.” В отговор, EMF групата Powerwatch отбелязва, че това проучване подкрепя категоризацията на радиацията от мобилен телефон като “вероятен канцероген за човека.”
OEM.BMJ.com;
Powerwatch.org.uk.

6) Проучване на близо 800 000 жени на средна възраст в Обединеното кралство показва, че тези, които използват мобилни телефони в продължение на 10 или повече години са имали 250% повишен риск от развитие на акустична неврома. Колкото по-дълго са използвали телефоните, толкова по-висок е техният риск:
SaferEMR.com.

7) Подобно проучване, проведено от групата Lonn установява, че акустичните невроми са много по-склонни да се развият с по-дългото използване на мобилен телефон от човек:
NCBI.NLM.NIH.gov.

8) В Швеция, изследователи, изучаващи случаи на мозъчни тумори при възрастни, са установили, че хората с най-високо използване на мобилни телефони също са имали най-висок риск от развитие на рак на мозъка:
NCBI.NLM.NIH.gov.

9) Групата Хардел е провела проучване през 2009 г., което установява, че РЧ-ЕМП от мобилни и безжични телефони са пряко свързани със злокачествени тумори на мозъка. Това проучване изрично посочва, че безжичната радиация инициира и подпомага канцерогенеза:
NCBI.NLM.NIH.gov.

Радиацията от безжични телефони също води до рак на хипофизата, щитовидна жлеза, стволови клетки, орален, паротиден, на лимфен възел, на гърдата, на кръвта, на простатата и на очите.

1) “Главната” жлеза на организма, известна също като хипофизна, е отговорна за производството на хормони и регулиране на други ключови телесни системи. Но едно проучване от Франция е установило, че използването на мобилни телефони увеличава значително риска, тази важна жлеза да стане канцерогенна:
MieuxPrevenir.Blogspot.fr.

2) Щитовидната жлеза, която по подобен начин произвежда хормони, в допълнение към регулирането на телесната температура, също бива засегната от радиацията от мобилни телефони. Израелско проучване установява, че процентите на употребата на мобилни телефони са право пропорционални към риска от развитие на рак на щитовидната жлеза:
SaferEMR.com.

3) Много здравни експерти твърдят, че слънчевата радиация представлява най-голямата заплаха за здравето на кожата. Но едно проучване от Швеция установило, че рискът от меланом е изключително ускорен от използването на мобилни телефони:
HIR.nu.

4) Спорно проучване на Powerwatch установява, че използването на мобилни телефони почти утроява риска от невроепителни тумори, които са резултат на рак на стволови клетки:
Powerwatch.org.uk.

5) Друго изследване от Израел потвърждава пряката връзка между употребата на клетъчни телефони и рак на устната кухина. Въз основа на 460 случаи на рак на паротидната жлеза, изследователите наблюдават пряка връзка между радиация от мобилен телефон и рак на паротидната жлеза, слюнчените жлези, разположени в непосредствена близост до мястото, където хората обикновено държат телефоните си:
AJE.OxfordJournals.org.

6) Отделно проучване, също от Израел, установило, че ракове на паротидната жлеза са увеличили разпространението си с 400% в страната между 1970 и 2006 г., което учените свързват с увеличаване  употребата на мобилни телефони:
Journals.LWW.com.

7) Обширен преглед на повече от 12 отделни проучвания, разглеждащи здравните последствия от излагане на радиация от мобилни телефони, телевизия и излъчващи радио кули установило, че раковите заболявания като цяло и по-специално рак на мозъка и кръвта (левкемия), са значително увеличени:
Journals.LWW.com.

8) Лимфните възли, ключов компонент на имунната система, също не обичат радиация от мобилни телефони. Проучване от Австралия установява, че типичното излагане на радиация от мобилен телефон увеличава значително риска от лимфома:
MicrowaveNews.com.[PDF]

9) Проучване от САЩ на млади жени с рак на гърдата установява, че редовната употреба на смартфони може да предизвика образуване  рак на гърдата. Това е особено вярно, когато жените носят телефоните си в блузи или сутиени, когато телефоните са притиснати директно до гърдите.
Hindawi.com.

10) Изследователи в Германия са свързали радиация от мобилен телефон с увеален меланом и други видове рак на окото:
NCBI.NLM.NIH.gov.

11) Практически всеки друг вид рак, който не е обхванат от едно от гореспоменатите проучвания е бил идентифициран при мащабно бразилския проучване, което свързва радиацията от мобилни телефони с рак на простатата, гърдите, белите дробове, бъбреците и черния дроб. Шокиращо, повече от 80 процента от идентифицираните смъртни случаи в третия по големина град в Бразилия, Бело Оризонте, се случват на по-малко от 500 метра от една от 300-те мобилни телефонни антени на града:
WhyFry.org.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Ethan A. HuffЕдин коментар на Науката е убедителна: Мобилните телефони причиняват рак

  1. Rumiana Petkova каза:

    Твърдо вярвам, че мобилните телефони за вредни, поне на мен ми причиняват вреда!

Вашият коментар