Много хора се чудят какъв е най-здравословният начин да отслабнат бързо. Отговорът е сравнително прост – това е калориен дефицит или изгаряне на повече калории, отколкото се консумират.

Бързото отслабване е стресиращо за тялото ви. Често срещани проблеми са: ниско либидо, главоболие, проблеми със съня, тревожност. Ограничаването на приема на мазнини и въглехидрати прави проблема още по-лош. И двете играят жизненоважна роля в репродуктивната, ендокринната и нервната система.
Все пак има един начин да отслабнете, като се поддържа чувство за благосъстояние. Нарича се интермитентно гладуване.

Какво е интермитентно гладуване?

Модел на хранене, който се състои от две части – гладуване и ядене. Периодът за гладуване трае някъде между 14 до 23 часа, през който не се консумират никакви калории. Време на ядене е от 10 до 1 час. Това е отличен начин да отслабнете бързо, а също така е подходящ за повечето хора, които работят.

Загуба на тегло и гладуване

Гладуването е много по-ефективно от стандартния калориен дефицит. Според едно проучване 65% от групата, която гладувала загубила тегло, а от групата с калориен дефицит само 40% загубили тегло.

Това проучване отбелязва, че след 24 часа гладуване е имало увеличение на растежен хормон от 2000%. Мощен хормон за изграждане на мускулите и изгаряне на мазнини.

Инсулин и гладуване

В няколко проучвания е показано, че интермитентното гладуване намалява инсулина и подобрява инсулиновата чувствителност.

Други ползи за здравето от гладуване

Гладуването може да предизвика автофагия. Автофагията е процес на така наречения детокс. Интермитентното гладуване също увеличава лутеинизиращия хормон и тестостерон, според това проучване. Така че можете да получите увеличение на тестостерона, който освен това ще помогне с изгарянето на мазнините и ще стимулира сексуалния ви живот.

Но това не е всичко. Гладуването подобрява здравето на мозъка и когнитивните умения!

Съвет:

Много хора гладуват по 16 часа на ден и 24 часа на седмица.

 

Автор: Mika Nanikashvili

Източник: http://blogs.naturalnews.com/lose-weight-fast-and-safely-with-fasting/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *