Проучвания показват, че личното щастие повишава сърдечното здраве

(NaturalNews)

Повечето от нас знаят основите на доброто здраве наизуст, дори да не ги прилагаме винаги на практика.

Яжте правилно, упражнявайте се, избягвайте стреса, ако можете – всички те са отличителни белези на добро здраве. Все пак, знаете ли, че посвещаването на увеличаване на личното щастие е друг фактор за постигането на оптимално здраве?

Според проучване от Медицинския център на Университета Колумбия през 2010 г., върху 1700 пациенти от Нова Скотия, най-щастливите хора са имали 22% по-малък шанс за развитие на сърдечно-съдови заболявания!

Ако щастието е добро за сърцето ви, какво можете да направите, за да увеличите коефициентът на радост в живота си? Ето няколко идеи.

Избягвайте твърде много изолиране

Неотдавнашно проучване от Университета Бриън Йънг показва, че самотата и социалната изолация са точно толкова заплаха за дълголетието, колкото и затлъстяването. Взаимоотношенията с другите са от жизненоважно значение да се поддържате изпълнени с радост, и дори имат ефект върху здравето на сърцето ви. Социалните връзки с други помагат да запазите сърцето си здраво, тъй като изолирането е по-голям риск за дълголетието от алкохолизъм и дори пушене!

Така че, измъкнете се от дома и се срещнете с приятел на кафе или обяд, вместо само да изпратите бързо текстово съобщение. Направете усилие да се измъкнете от компютъра или най-новия ви филмов маратон и се присъединете към семейството и приятелите си за една нощ на боулинг, например.

Сърцето  ще ви благодари и вашето щастие ще се увеличи.

Обградете се с природа

Проучвания показват, че излизането навън за насладада сред природата увеличава чувствата на жизненост и повишава енергията ви, и дори може да спомогне за укрепване на имунната система. Ричард Райън, професор по психология в Университета в Рочестър има разбиране за това.

“Природата е гориво за душата”, казва той. “Често, когато се чувстваме изтощени, ние се протягаме за чаша кафе, но изследвания показват, че по-добър начин да се заредим е да се свържем с природата.”

Вместо да ядете обяд на бюрото си, опаковайте си торбичка с обяд (като от  дните за екскурзия в началното училище!) и се отправете към местния парк, за да направите обяда запомнящ се и енергизиращ.

Разхождайте се навън, когато имате възможност, и забележете цветовете около вас – смяната на листата през есента или пролетта например, красиво озеленената трева и градина на съседа, и така нататък. Тези неща ще озарят настроението ви и ще ви държат балансирани, така че животът ви няма да е само работа и никакви забавления.

Основното е, че щастието е добро за сърцето и здравето ви – така че, правете каквото можете да донесете повече радост в живота си. Вашето сърце, ум и тяло ще ви благодарят за това, и ще ви възнаградят за вашите усилия!

Автор: Antonia

Източник: http://www.naturalnews.comЕдин коментар на Проучвания показват, че личното щастие повишава сърдечното здраве

  1. а личното нещастие повишава артериалното налягане, хора без съвест никога не страдат от високо кръвно

Вашият коментар