(NaturalNews)

Потребителите стават все по-наясно с масовото химическо производство на търговски продукти за грижа за тялото, които са пълни със синтетични съставки. Това вероятно е симптом на една икономика, търсеща да намали разходите. Продуктите за грижа за тялото като сапуни и дезодоранти вече са далеч от определението продукти за „лична хигиена“, а са по-близо до лично разрушителни и причиняващи рак тихи убийци. Съдържащи от разстройващи хормоналния баланс фталати и отровен триклозан, до тежки метали и токсични повърхностни активни вещества, много масово произвеждани продукти за грижа за тялото са станали крайно опасни. Тъй като потребителите стават все по-наясно, много хора сега търсят природни, биологични продукти. Един натурален продукт за грижа за тялото, който привлича внимание е сапун от козе мляко. Ето пет прекрасни ползи от използването на сапун от козе мляко срещу търговските смеси с натриев лаурилсулфат.

Пет добри причини да започнете да използвате сапун от козе мляко

Забавя признаците на стареене на кожата

Сапунът от козе мляко забавя признаците на стареене на кожата, поради високото си съдържание на алфа-хидрокси киселини като млечна киселина. Алфа-хидрокси киселините разграждат свързаните мъртви клетки на кожата, премахват мъртвите клетки от повърхността на кожата и оставят след себе си нови клетки на повърхността, която изглежда по-гладка и по-млада.

Не е подправен с химикали

Сапуните на водна основа на рафтовете в масовите супермаркети използват разяждащи химически киселини за разграждане на мъртвите кожни клетки. В дълготраен ефект, химическата киселина върху кожата повече прилича на химично „изгаряне“. Алфа хидрокси киселините, открити в козе млякото, работят с кожата, вместо да я разграждат и да остарява допълнително.

Противовъзпалителни свойства

Козето мляко намалява възпалението на кожата благодарение на неговото съдържание на мастни молекули. Кремът, съдържащ се в козе млякото е овлажнител, успокоява сухата и увредена кожа и притежава противовъзпалително действие.

Заредено със съществени елементи

Козе млякото е пълно с основни хранителни вещества и витамини като витамин D, C, B1, B6, B12, и E, които хранят кожата и се абсорбират в тялото.

Лекува акнето

Изследвания показват, че козето мляко е ефективно за лечение на акне и кожни заболявания. Това е главно, защото козе млякото има антибактериални свойства, които забавят растежа на микробни организми, стимулиращи разпространението на акне.

Избягвайте натриев лаурил сулфат

Доклад от Вестник на Американски Колеж по Токсикология от 1983 г. обвинява ниски концентрации от 0,5% натриев лаурил сулфат за причиняване на възпаление на кожата. Допълнителни изследвания показват, че концентрации от 10-30 процента предизвикат тежко разяждащо действие върху кожата. „Директорията на Домакински Продукти“ от Националния Институт по Здравеопазване изброява списък с над 80 продукта, които съдържат натриев лаурил сулфат и натриев лаурет-сулфат с концентрации до 30 на сто. Тези високи концентрации не само, че засягат външните слоеве на кожата, но и се абсорбират в най-големия орган на тялото, кожата, и се съхраняват в тъканите.

Натриев лаурет сулфат сега се използва често на мястото на натриев лаурил сулфат, но може да е дори по-опасен. Лаурет не може ефективно да бъде отстранен от черния дроб. Лаурет може да се съхранява в тъканите и токсичността му остава през целия живот на човек, източвайки енергията му.

Тези химически сапуни са популярни най-вече заради цената, но не си струват отрицателеното дългосрочно източване на енергия. Много потребители смятат, че е по-важно от всякога да похарчат повече пари тук и там, за да гарантират, че имат нещо естествено и чисто за тялото си и за околната среда. Малки фермери и производители на природни продукти са бъдещето за населението, което се стреми да оцелее здравословно и щастливо.

Източник: http://www.naturalnews.com/040766_goats_milk_soap_personal_care_products.html#ixzz2WWtbILUo

Автор: Lance Johnson

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *