12 храни, които естествено премахват токсини от тялото

Токсините се натрупват в организма, поради биохимични реакции, като отпадъчни продукти. Отстраняване или премахване на тези токсини от организма, не е лесно, но здравословна диета може да направи задачата по-лесна. Тялото често натрупва токсини в резултат на нездравословен начин на живот или нездравословна храна.

Храните са истинска медицина и те могат да прочистват и детоксикират органи на тялото като черен дроб, черва, бъбреци и кожа и предотвратяват вредни токсични натрупвания.

12 храни, които естествено премахват токсини от тялото

Червен пипер

Червеният пипер съдържа витамин С, който превръща токсините в смилаем материал. Един червен пипер съдържа около 3 пъти повече витамин С от един портокал.

Морков

Морковите са храни, богати на глутатион, протеин, който помага за детоксикация на черния дроб. Морковите съдържат добри количества витамин C, B6 и калий. Те също така са заредени и с витамин А и К.

Грейпфрут

Грейпфрутът понижава холестерола, предпазва от камъни в бъбреците и помага на храносмилателната система, което го отличава от другите цитрусови плодове.

Орехи

Орехите детоксикират черния дроб и хранят мозъка! Те са добър източник на глутатион и дават на тялото омега-3 масла за подпомагане на детоксикацията.

Слънчогледови семки

Слънчогледовите семки са с високо съдържание на селен и витамин Е. Те увеличат възможностите на черния дроб за детоксикация и предотвратяване  натрупванто на холестерол в кръвта и артериите.

Кресон

Кресонът държи свободните радикали далеч от клетките, енергизира почистващите ензими в черния дроб и е естествен диуретик.

Авокадо

Авокадото е друг плод, богат на глутатион. Тази зелена богиня също е добър източник на мононенаситени мазнини и е доказано, че намаля нивата на холестерол, когато се яде редовно.

Артишок

Артишокът изобилства от цинарин, който увеличава производството на жлъчка и спомага за здравословно храносмилане.

Чесън

Чесънът стимулира черния дроб да насърчи производството на детоксикиращи ензими, които помагат за изчистване на токсини от тялото.

Броколи

Броколите имат много витамини, които неутрализират и премахват токсините от тялото.

Леща

Лещата е богата на фибри, което помага в елиминирането на токсини, понижаване на холестерола и балансиране на кръвната захар.

Автор:  jeery park

Източник: http://blogs.naturalnews.com/12-foods-naturally-remove-toxin-body/Един коментар на 12 храни, които естествено премахват токсини от тялото

Вашият коментар