4 болести, които могат да бъдат излекувани естествено, без фармацевтичните лекарства

Въпреки медицинския модел, който разчита на фармацевтична интервенция за всяка известна болест, има над сто общи заболявания, които могат да бъдат обърнати по естествен път. По-специално, изследванията показват, че артрит (ревматоиден и остеоартрит), диабет тип 2, хипертония и рак могат да бъдат лекувани с подходящи билкови стратегии, хранене и физически упражнения.

 

Рак

Може би ракът е една от болестите, които правят най-много пари за конвенционалната медицина. Всички сме чували за конвенционалните лечения на рак, но никога не чуваме за “неконвенционалните” методи за действително предотвратяване или обръщане на заболяването.

Химиотерапията, особено алкилиращите средства, са известни, че могат да причинят други ракови заболявания, включително левкемия. Много от тези лекарства попадат в тази категория. Алкилиращите средства директно увреждат ДНК-то на всички клетки. Тези средства не са фазово-специфични. С други думи, те работят във всички фази на клетъчния цикъл. Тъй като тези лекарства увреждат ДНК, те могат да причинят дългосрочно увреждане на костния мозък и следователно влияят върху дългосрочния имунитет. С тези лекарства, рискът за втори рак се развива бавно, с течение на времето, но диагнозата е неизбежна. Проучванията показват, че рискът започва да се покачва около две години след лечението, и е най-висок около пет до 10 години след лечението. Вярва се, че това е причината повечето пациенти на химиотерапия да умират 10-15 години след лечението.

Диабет тип 2

Диабетът е заболяване, което засяга над 370 милиона души по целия свят с увеличаване на честотата всяка година. Тип 2 или възрастен диабет, е метаболитно заболяване, което се получава, когато тялото не може да произвежда достатъчно или да използва правилно инсулина, хормон, който превръща храната в енергия. Диабет тип 2 съставлява 90 до 95 на сто от случаите на диабет и повече от 95% от случаите на диабет тип 2 могат да бъдат обърнати в рамките на 1 година след диагнозата, с хранително балансиране и упражнения.

Доказателствата за промени в начина на живот, включително диета и упражнения за овладяване на диабета са поразителни. Изследване на Програмата за превенция на диабета (DPP), публикувана през 2002 г., открива, че интензивни интервенции в начина на живот, като диета или упражнения са по-ефективни, отколкото лекарството за диабет метформин при предотвратяване появата на диабет тип 2.

Високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане, наричано още хипертония, е просто повишено налягане на кръвта в артериите. Хипертонията зависи от два основни фактора, които могат да присъстват самостоятелно или съвместно: сърцето изпомпва кръв с прекомерна сила, или по-малките кръвоносни съдове на организма (известни като артериоли) се стесняват, така че притока на кръв упражнява по-силен натиск върху кръвоносните стени. Заболяването е 100% предотвратимо и обратими за тези, които желаят да приемат промяна в начина на живот.

Според Центровете за контрол на заболяванията (CDC), солта ще повиши кръвното налягане и риска от инфаркт и инсулт. Департаментът по диетични насоки на земеделието все още счита солта за Обществен Враг Номер 1, преди мазнините, захарта и алкохола. Въпреки това, едно проучване на водещия изследовател д-р Нилс Граудал от Университетската болница в Копенхаген в Дания, добавя към нарастващия обем изследвания, поставящи под въпрос дългосрочните ползи от безсолна диета. Преглед на седем предишни изследвания, публикувани в списанието Cochrane Library установява, че умереното намаляване на приема на сол не намалява риска от смърт или болестта на сърцето на човека. Диетите с ниско съдържание на сол не понижават кръвното налягане, точка по въпроса.

Артрит

Има значителни доказателства, че остеоартритът може да бъде обратим. Нов термин, въведен от Европа описва действията на две категории хранителни вещества, които подпомагат обратимост на остеоартрит. Хондрозащитни агенти насърчават възстановяване на хрущяла, като стимулират анаболния метаболизъм на хондроцитите и / или инхибирането на катаболитните процеси, открити при остеоартрит. Тази концепция за подпомагане на хондроцитите, за да излекуват хрущяла, вместо да се разчита на палиативни аналгетици, е сравнително нова концепция, която действа повече към действителните причини за остеоартрит, както и за лечение на симптомите.

 

Храни, които ни предпазват от по-горните заболявания

Канабис

Канабисът е може би едно от най-мощните лечебни растения в света и по същество кара рака да изчезва. Съединения от канабис са отговорни за спиране на растежни фактори, които са отговорни за метастатичен растеж.

Канабиноидите могат да предотвратят рак, намалят инфарктите с 66% и инсулинозависим диабет с 58%. Клиницистът по канабис д-р Уилям Кортни препоръчва пиенето на 4-8 грама сок от сурови цветя и листа, от което и да е конопено растение, 5 мг канабидиол (CBD) на килограм телесно тегло, салата от кълнове от конопено семе и 50 мг тетрахидроканабинол (THC), вземани в 5 дневни дози.

Чесън

Раковите клетки имат висок метаболизъм и изискват много енергия за бърз растеж. Изследователи съобщават в Journal Cancer, че съединенията от чесъна произвеждат реактивни кислородни видове в мозъчните ракови клетки, като по същество ги довеждат до смърт, чрез активиране на множество смъртни каскади и блокиране на пътища на пролиферацията на мозъчни тумори. Вижте DMSO и витамин C – Магическото Дуо за лечение на рак.

Сорсоп

The Сорсоп (Гуанабана) е цъфтежно, вечнозелено дърво, родно на тропическите региони на света. То също така съдържа дълъг, бодлив зелен плод, който убива раковите клетки по-ефективно, отколкото силните лекарства за химиотерапия, всичко това без лоши странични ефекти и без да уврежда здравите клетки.

Куркума

Куркуминът, може би най-мощният антиоксидант, познат от популярната индийска подправка куркума, има безброй ползи за здравето. Едно скорошно проучване, водено от изследователски екип в Мюнхен показва, че той може да инхибира образуването на метастази.

Домати

Редовната консумация на домати и техните продукти се свързват непрекъснато с по-нисък риск от няколко вида рак и в по-малка степен коронарна болест на сърцето. Сред многото доматени компоненти, кредитирани с полезни свойства, каротеноидите и особено ликопенът са активно разследвани.

 

Автор: devang04

Източник: http://blogs.naturalnews.comВашият коментар