5 добавки, които трябва да се вземат ежедневно

Хранителните добавки са чудесен начин да дадете на тялото си препоръчваните дози витамини и минерали. Нека сме честни, дори и най-добре балансираната диета не ви дава всички витамини и минерали, от които се нуждаете на дневна база. Когато използвате добавка, вие се подсигурявате, че сте получили ежедневните си витамини и минерали.

Ако сте готови да започнете да приемате добавки, тук са пет добавки, които трябва да се вземат всеки ден, ако искате да постигнете оптимално здраве.

Рибено масло

Рибеното масло е една от най-важните добавки. Диетолозите препоръчват да се яде риба поне два пъти седмично. Добавките с рибено масло са направени от скумрия, херинга, риба тон, камбала, сьомга, черен дроб на треска, китова мас или тюленова мас. Рибеното масло е препоръчително, тъй като то е пълно със здравословни омега-3 мастни киселини.

Защо рибеното масло от полза?

Рибеното масло има много ползи. То може да помогне на кръвоносната и сърдечно-съдовата система. При използване на рибно масло се намаляват рисковете за инсулт и инфаркт. Рибеното масло може също така да понижи кръвното налягане и холестерола. То също така ви помага да се защитите срещу психични заболявания като депресия, психоза, ADHD, болест на Алцхаймер и тревожност.

Ако страдате от сухота в очите, дегенерация на макулата или глаукома, рибеното масло може да помогне за подобряване на зрението ви.

Жените могат да използвате рибено масло при менструални болки, усложнения, свързани с бременността и високо кръвно налягане по време на бременност.

Мултивитамини

Мултивитамините действат като застраховка. Те гарантират, че получавате количеството витамини, от които се нуждаете за оптимално здраве. Тази добавка е пълна с хранителни вещества и може да ви помогне да допълнете всяко хранене. Мултивитамините може да се състоят от над 40 вида хранителни вещества.

Защо е полезен допълнителният прием на мултивитамини?

Ако сте на диета, която елиминира група храни, мултивитамините са чудесен начин да се помогне. Например, Палео диетата не ви позволява да ядете пълнозърнести храни. A мултивитамините може да ви помогнат да поддържате достъпа до хранителни вещества, намерени в пълнозърнестите храни. Мултивитамините не са заместител на цялостното хранене, те са просто резервен план, когато вашата диета е недостатъчна.

Витамин D

Витамин D е важен витамин. Можете да го получите от храни, като млечни продукти, риба, яйчен жълтък и зърнени култури. Можете също така да получите витамин D от Слънцето. Витамин D помага за насърчаване здравето на костите. Дефицит на този витамин може да създаде много проблеми със здравето. Ето защо е необходимо да се уверите, че получавате достатъчно витамин D. Витамин D добавка гарантира това.

Защо добавка с витамин D от полза?

Когато имате недостиг на витамин D, може да страдате от болки в костите си, тежка астма, рак и да увеличите риска от сърдечно-съдови заболявания. Нови изследвания показват, че витамин D може да помогне за предотвратяване и лечение на заболявания като диабет тип 1 и 2, нарушен глюкозен толеранс, множествена склероза и хипертония.

Пробиотици

Пробиотичните добавки набират скорост. Много хора ги добавят към ежедневния си режим. Пробиотиците съдържат микробиоми. Те са бактерии, които помагат на имунната ни система.

Защо пробиотиците са от полза?

Пробиотиците могат да предотвратят диария, спазми и газове. Можете да използвате пробиотици за лечение на заболявания на храносмилателната система.

Суроватъчен протеин на прах

Това всъщност не е добавка. Това е прах, който се поставя в течност. Суроватъчният протеин ви дава достъп до чисти белтъчини и ви дава качествени хранителни вещества. Ако имате лактозна непоносимост , суроватъчен протеин е добра алтернатива на мляко и млечни продукти.

Защо суроватъчен протеин на прах е от полза?

Това е чудесно за хора, които правят силови тренировки. Те ще ви помогнат да поддържате загуба на мазнини и увеличаване на чистата мускулна маса.

Добавките са чудесен начин да се гарантира, че сте в оптимално здраве. Ако искате да получите всички витамини и минерали, които са необходими ежедневно, това означава, че трябва да ядете прекалено много калории. Добавките са чудесен начин да се уверите, че хранителните вещества и минералите са там. Ако не сте сигурни за приема на тези пет добавки, посъветвайте се с Вашия лекар.

 

Автор: Cheryl Powers

Източник: http://blogs.naturalnews.com/5-supplements-need-take-daily/Вашият коментар