Категории Архиви: изследвания

Йога може да променя ДНК при хората

Йога-медитация

(NaturalNews) Йога е известна със своите положителни ефекти върху здравето на човека. Тя е страхотна за облекчаване на стреса и има множество възможности за това как искате да правите вашата йога. Тя може да се прави у дома в собственото ви време и пространство – или в класове почти навсякъде.

Йога е много повече от просто една тенденция, обаче. Тя осигурява реални ползи за тялото ви по най-различни начини, които продължават да бъдат разкривани. Например, проучване от 2011 г., водено от изследователи от Университета в Йорк установява, че йога помага за намаляване на хормоните на стреса и помага за облекчаване на физически и психологически симптоми на хронична болка при жени с фибромиалгия.

Лекари казват, че забавеното защипване на пъпната връв може да е от полза за здравето на бебетата

Бебе-в-утроба

(NaturalNews)

Рязането на пъпната връз след раждането е традиция за родителите в много култури. За някои хора това играе значителна роля в процеса на раждането. Разделянето на бебето от плацентата и приветстването му в света е ритуал, който често се осъществява в рамките на няколко секунди. Често  лекарите  прищипват и режат пъпната връв в рамките на 15 до 20 секунди след раждането.

Медицинският персонал и новите татковци не трябва да избързват прекалено с прищипването и рязането на пъпната връв. Изчакването на минута може да е от полза за бебето, като му дава допълнителен прилив на богата на кислород кръв. Преди няколко десетилетия не е било необичайно да се изчаква пет минути или повече за срязването на пъпната връв. Въпреки това, по неясни причини, лекарите са започнали да прибързват с процедурата.

Повече от шест чаени лъжички захар на ден е опасно за децата

Дете-купа-бонбони

(NaturalNews) Според Daily Mail: Нов доклад от Университета по медицина Еймори в Атланта, Джорджия, установява, че повече от шест чаени (не супени) лъжички захар на ден е „опасно“ за здравето на децата.

Разкритията са тревожни, предвид факта, че повечето деца днес консумират много повече захар, отколкото новата препоръка в този скорошен доклад. Последиците за здравето от консумацията на твърде много захар може да бъдат тежки, причинявайки хронични заболявания и заболявания като диабет и затлъстяване.

Мобилните телефони причиняват безплодие

Жена-използва-мобилен-телефон

(NaturalNews) Докато експертното мнение е все още раздвоено, относно вредните ефекти от продължителното използване на мобилен телефон за човешкото тяло, нарастващ брой проучвания посочват точно обратното. Те откриват връзка между радиация от мобилен телефон и мъжко безплодие или рак на гърдата и други заболявания.

Водещи здравни организации, включително Световната здравна организация (СЗО), настояват, че радио-честотният микровълнов спектър, използван в комуникацията на мобилен телефон или в близост до кулите за клетъчни телефони не представлява риск за здравето, тъй като количеството радиация е минимално и поради това е малко вероятно да причини щета. Последните проучвания, обаче, изглежда показват друго.