Категории Архиви: интересно

10 канцерогенни продукта, които използвате всяка сутрин

Знаете ли, че повечето от нещата, които се прилагат върху кожата ви се абсорбират в тялото? А знаете ли, че има над 10 000 съставки в продуктите за грижа за кожата?

Химикалите в тези продукти са заподозрени, че допринасят за нарастващите случаи на рак. Така че може да искате да ги избегне за по-малък риск от рак. Тук са 10 често срещани продукти, които трябва да се избягват.

1. Овлажняващи кремове

Тези кремове предизвикват нежелани странични ефекти като дразнене, оклузивен фоликулит и алергии. Но най-лошото е, че може да увеличат риска от рак на кожата. Изследователите казват, че минералните масла са виновни за това. Избирайте природни и биологични кожни овлажнители като кокосово масло.

5 причини да правите клекове

Клековете са популярно упражнение за крака, което е включено в почти всяка фитнес програма, а за това има доста добри причини. Клек е често срещано упражнение за крака и с течение на времето много варианти са били измислени като клек скок, пистолет клек, сумо клек, сплит клек и много други.

Подмладете гърдите си с ананас – ето как

Недоволни сте от формата и положението на гърдите си? Увисналите гърди често са неизбежни, когато женското тяло започва да губи своята еластичност и твърдост. Дори жените между 20 и 30 години могат да страдат от увиснали гърди, особено, ако са кърмели.

Ананас срещу увиснали гърди

Добрата новина е, че има начин да се предотврати увисването на гърдите, независимо дали това е поради възраст или кърмене. Подмладете гърдите си с ананас. Проучванията показват, че яденето на този плод три пъти на ден може да помогне да се преодолее земното привличане.

6 хранителни дефицита, които повишават апетита към определени храни

Самообвинявате ли се, когато се поддадете на апетита си? Е, това не може да не е по ваша вина. Някои хранителни дефицити увеличават апетита и ще ви накарат дори да прекалите, независимо колко воля имате.

След като получите достатъчно от тези хранителни вещества, гладът ще изчезне. Може дори да се наложи да приемате добавки, ако не можете да получите достатъчно от тези хранителни вещества от храната. Показани са 6 хранителни дефицити, които повишават апетита към определени храни.

Недостиг на витамини от групата В

Изследванията показват, че тези витамини играят важна роля в управление на стрес и депресия. С една дума, те ви карат да се чувствате добре и контролират настроението ви. Когато не получавате достатъчно витамини от група В е по-вероятно да сте по-стресирани. А стресът ще ви накара да поискате нездравословна храна, както и да преяждате.