Категории Архиви: интересно

Не изхвърляйте сока на киселите краставички или туршията

Повечето хора изсипват сока от киселите краставички или туршия в мивката. Ако сте един от тези хора, тази статия ще ви покаже защо изхвърлянето му е голяма грешка.

Този сок съдържа електролити, хранителни вещества и антиоксиданти. Редовното пиене на сок от кисели краставички или туршия, може значително да подобри здравето. Тук са посочени няколко ползи.

Защо косата ви побелява по-рано от очакваното?

Промяната на цвета на косата в сиво, сребристо или бяло, се счита за нормален признак на стареене. Това се случва, когато телата ни спират засекретяването на меланин. Остаряването е естествен процес и много хора се сблъскват с него и го приемат като нещо нормално. Все пак, има някои, които не са добре подготвени да приемат тази естествена еволюция.

Как побеляват косите ни?

С напредване на възрастта фоликулите по нашия череп започват да произвеждат по-малко меланин. Това е пигмент, който прави косата ни цветна – черна, кафява, руса … Когато е налице намалено количество на секретиран меланин на косата ни и липсва пигмент, тя посивява.

Вашето тяло се нуждае от тези минерали, ако ви се ядат следните храни

Повечето хора не осъзнават, че недостигът на минерали ги кара да желаят нездравословна храна. Те са наясно само със честите причини за желанието за храна, като – глад, хранително пристрастяване и ниски нива на кръвната захар.

Ако апетитът ви не свършва след яденето на храни, които жадувате, може да имате недостиг на минерали. Различни недостатъци предизвикват глад за различни храни.

По-долу са храни, които повечето хора жадуват и минерални недостатъци, които причиняват този глад.

10 канцерогенни продукта, които използвате всяка сутрин

Знаете ли, че повечето от нещата, които се прилагат върху кожата ви се абсорбират в тялото? А знаете ли, че има над 10 000 съставки в продуктите за грижа за кожата?

Химикалите в тези продукти са заподозрени, че допринасят за нарастващите случаи на рак. Така че може да искате да ги избегне за по-малък риск от рак. Тук са 10 често срещани продукти, които трябва да се избягват.

1. Овлажняващи кремове

Тези кремове предизвикват нежелани странични ефекти като дразнене, оклузивен фоликулит и алергии. Но най-лошото е, че може да увеличат риска от рак на кожата. Изследователите казват, че минералните масла са виновни за това. Избирайте природни и биологични кожни овлажнители като кокосово масло.