Категории Архиви: вегетарианство

Вегетарианската диета намалява риска от рак с до 43% в ново проучване

Зеленчуци

(NaturalNews) Добри новини за любителите на зеленчуци и тези, които се радват на начин на живот, състоящ се предимно от такива храни: едно скорошно проучване е установило, че вегетарианска диета може да намали риска от развитие на рак на дебелото черво, в сравнение с техните месоядни колеги.

Изследователи от университета Лома Линда в Калифорния открили, че в сравнение с хората, които ядат месо, вегетарианците имали 19% по-нисък риск от рак на дебелото черво и 29% по-нисък риск за рак на ректума.

Ползите за здравето от ядене на ориз

Може би си мислите, че оризът е пълен с въглехидрати и следователно е лош за диета за отслабване – но грешите. Реалността е, че оризът е богат на хранителни вещества и е важна част от много здравословни диети. Разбира се, като повечето храни – той трябва да се яде само в умерени количества. Ще разгледаме причините защо трябва да направите ориза част от здравословния си хранителен режим.

7 изненадващи здравни ползи от сладките картофи

Научното наименование на сладкия картоф е Ipomoea Batatas, това са двусемеделни растения, принадлежащи към семейство Convolvulaceae. Ако се консумират в умерени количества, сладките картофи могат да предоставят богата концентрация на хранителни вещества.
Много научни изследвания са доказали, че те съдържат антиоксидантни, противовъзпалителни и борещи се с болестите компоненти. Тук са някои предимства, които може да получите от сладките картофи.

Вегетарианците, които ядат риба имат по-нисък риск от рак: проучване

(NaturalNews)

Повечето хора са чували вече, че повишената консумация на месо може да бъде основен рисков фактор за развитие на рак – особено когато става дума за рак на дебелото черво. И въпреки шумните протести на самата месна индустрия, доказателствата продължават да се натрупват, че наистина има връзка между диета, богата на месо и появата на това заболяване. И не всички меса са еднакви – червените меса, като говеждо и свинско месо, представляват най-висок риск. Вегетарианците бързат да подчертаят, че освен етичните въпроси или проблемите с околната среда, този здравен риск е още една добра причина да се следва диета на растителна основа. Изглежда, обаче, че въпросите не са чак толкова прости, колкото това. Докато последните изследвания показват, че вегетарианската диета всъщност намалява риска от рак на дебелото черво, се оказва, че рискът намалява дори още по-значително, ако тази диета включва консумацията на риба.