Категории Архиви: минерали

94,7% шанс да имате този минерален дефицит – ето какво можете да направите

Изглежда, че всяко хранително вещество има своя миг в светлината на прожекторите. Антиоксидантите са имали място в светлината на прожекторите преди години, пробиотиците напоследък получават много заслужено внимание в по-голям мащаб, а магнезият се превърна в минерала, помагащ за облекчаване на много различни здравни проблеми.

Но какво да кажем за йода?

Поради нарастващото разпространение на тревогите, свързани с щитовидната жлеза, йодът започва да споделя светлината на прожекторите с по-популярните си колеги поради важността му за подмладяване на здравето на щитовидната жлеза и много други. Това, което е още по-важно да се разбере е, че според д-р Браунщайн, автор на книгата “Йод: Защо ти е нужен, защо не можеш да живееш без него”, 94,7% от 500 тествани пациенти са с недостиг на неорганичен йод! Това е удивително голям брой, който ще има тежки последици за здравето.

Страдате от рак, заболяване на щитовидната жлеза, хронична умора, кисти или проблеми с теглото? Помислете за йоден дефицит.

Почти е невъзможно да хвърлиш камък и да не удариш някой, който е имал или познава някой с рак, проблеми с щитовидната жлеза, хронична умора или проблеми с теглото. С начина на сегашната система на храните и липсата на образование и мотивация от страна на потребителя, тези видове здравни въпроси неизбежно ще изскочат.

Но какво, ако много от тези въпроси са просто симптом на основен минерален дефицит? И какво, ако това може да бъде лесно тествано? Имам ли вниманието ви в момента? Ако е така, четете нататък.

Как да направим магнезиево олио за по-добро здраве?

Магнезият е жизненоважен минерал за тялото ни и тези, които имат недостиг на магнезий може да страдат от много симптоми, от които 16 са в това число:

• недостиг на калций
• лошо здраве на сърцето
• слабост
• мускулни крампи
• треперене
• гадене
• безпокойство
високо кръвно налягане
• диабет тип II
• дихателни проблеми
• замайване

Хималайска сол: най-чистата сол, която може да третира над 15 болести

Солта е чудесен източник за добавяне на вкус и аромат към храните. Но в същото време знаем, че високото съдържание на натрий, намиращ се в солта, може да доведе до високо кръвно налягане и много сърдечно-съдови заболявания, които могат бавно да повредят нашата сърдечно-съдова система. Воденето на здравословен начин на живот и диета, богата на хранителни вещества, помага да се намали вероятността от излагане на токсини и същевременно съживява нашата енергия и повишава имунитета ни.