Категории Архиви: плодове

Защо годжи бери могат да бъдат Светия Граал на здравето?

Не се среща често храна с хранителния профил на годжи бери. Това са плодовете на Lycium barbarum и Lycium chinense растенията, които са били култивирани повече от 2000 години в Азия. Те са толкова ценни, че  са били наречени “червени диаманти” заради тяхната необичайно висока хранителна стойност.

Нека да разгледаме тези специални скъпоценни камъни малко по-отблизо, за да дадем оценка на това, което могат да донесат за вашето здраве и, разбира се, на вашите вкусове.

10 здравословни проблеми, които бананите решават по-добре от медикаменти

Ако гледате тенис турнир ще забележите, повечето спортисти ядат банани по време на почивките. В действителност, бананите са любимият плод за повечето спортисти. И за това има добра причина – те повишават енергийните и електролитни нива.

Но от бананите се възползват не само спортистите. Този плод има ползи за здравето, които са доказали, че са по-ефективни от някои медикаменти. Тук са 10 здравни проблема, които бананите решават.

Многото ползи за здравето от пиенето на лимонова вода

(NaturalNews)

Лимоните винаги са били ценени заради своите значителни лечебни качества. Древните хора на Индия, Китай и Месопотамия редовно са използвали лимони за лечение на широк спектър от заболявания, а древните египтяни са се възползвали от антисептичните качества на плода и са балсамирали мумиите в лимонов сок. По-късно, през 15-ти век, в Европа лимоните са били признати за най-подходящото лечение за скорбут.

Въпреки тяхната здравословност, обаче, повечето хора днес нямат желание да ядат цели лимони, поради тяхната изключителна киселост. За щастие, има много начини да включим лимони в нашата диета, без да се налага да търпим арогантния вкус на целия плод. Един от най-лесните и най-популярни начини да направим това е да се пие чаша топла, пречистена вода, съдържаща няколко супени лъжици лимонов сок, в идеалния случай, първото нещо на сутринта. Както ще покаже тази статия, ползите от такъв прост и евтин тоник значително ще надхвърлят очакванията на повечето хора.

Органичните праскови доказани за борба с рак, затлъстяване и още

Прасковите предлагат голямо разнообразие от ползи за здравето. Предоставят помощ за болести като хипокалиемия, рак, затлъстяване, холестерол, кръвна стаза и невродегенеративни заболявания. Прасковите са заредени с изобилие от основни хранителни вещества и естествено срещащи се антиоксиданти.

Също така са богат доставчик на витамин А, бета-каротин и витамин С. Прасковите отдавна са почитани за техните лечебни свойства. Използват се в китайски култури като символ на дълголетие и безсмъртие. Прасковите също са с ниско съдържание на калории, съдържат нула холестерол или наситени мазнини и имат изобилие от природни диетични фибри.

Прасковите също съдържат високи нива на множество витамини, включително витамин Е, витамин К, витамин В1, витамин В2, витамин B3, витамин B-6 фолиева киселина и пантотенова киселина, както и  са “богата съкровищница на полезни минерали” като калий, магнезий, желязо и манган.