Категории Архиви: подправки

Използване на подправки за лечение на болести: индийски лекар посвещава кариерата си на използването терапевтичната сила на древната медицина

Подправки-храни-на-едро

(NaturalNews) В много части на света, включително Индия, подправките се считат за свещени и се използват като храна и като лекарство. Благодарение на тяхната ефективност, тази идеология вече се е разпространила в западната медицина. Книгата, написана от Бхарат Б. Агарвал, Лечебни подправки: как да използваме 50 ежедневни и екзотични подправки да стимулираме здравето и да победим заболяванията, описва в детайли историята на индийски лекар, който е посветил кариерата си да прави научни открития, свързани с използването на подправки за лечение на хронични заболявания.

Следното е откъс от книгата му:

Невероятни ползи за здравето от ябълков оцет и мед

ябълков-оцет-ябълка

(NaturalNews)

Малко естествени вещества получават повече положителни отзиви от вестници, списания и сайтове за социални медии от ябълковия оцет и меда. Дори самостоятелно, те дават на тялото някои невероятни ползи за здравето. Например, ябълковият оцет е чудесен за здравето на храносмилателната система и може да се използва локално за лечение на редица кожни заболявания като изгаряния, пърхот или малки порязвания и ожулвания. Медът е широко използван още от времето на древните египтяни заради своите лечебни свойства, и дори и днес той е важно оръжие в съвременната борба с труднозарастващи рани, като тежки изгаряния или диабетни язви. Нито един здравословен сайт не е пълен, без информация за тези две невероятни вещества. Въпреки това, когато ябълков оцет и мед се използват в комбинация един с друг, техните лечебни свойства се засилват и те могат да подкрепят здравето на тялото по някои наистина невероятни начини.

9 билки и подправки, които може да използвате като заместители на солта

Който и етикет на преработени храни да проверите ще видите високо съдържание на натрий. В повечето домове ще видите солница в средата на масата. Когато хората започнат да се замислят за техния прием на сол, често посягат към калиеви заместители на солта. Калият, обаче, може да взаимодейства с някои лекарства и за това трябва да се ограничава.

По-добър начин да се намали количестото на приеманата сол е като се подправят храните с билки и подправки. Те няма да имат вкус на сол, но ще предоставят аромати, които ще отнемат вниманието ви от липсата на сол.

Дали ядете “истинска” канела?

Когато купувате канела в супермаркета, това, което обикновено има там е напълно различно растение, наречено Касия, известно още като китайска канела. “Истинската канела” или наричана Цейлон (Ceylon) канела от Шри Ланка, за съжаление, е малко позната на повечето хора. Въпреки че тези два вида имат почти едни и същи характеристики, но съдържанието им се различава много.

 

Как да знаем кое е реално?

Китайската канела е много евтина. Можете да получите няколко пръчки доста евтино. Истинската канела е кафява, а китайската е червеникаво-тъмнокафява. Цейлонската канела е крехка и лесно се чупи, с по-сладък и по-деликатен аромат, докато другата е трудна за смилане и с по-силен аромат.