Категории Архиви: съвети

Пийте вода, яжте плодове: плодовите напитки имат шокиращо високи количества захар

Според изследване, публикувано в онлайн списанието BMJ Open, съдържанието на захар в плодовите напитки е “неприемливо високо”. Тези напитки включват плодови напитки, а смутитата са едни от най-лошите, когато става въпрос за захар.

Констатациите показват, че поне половината от оценените продукти съдържат почти целия детски препоръчителен максимален прием на захар от 19 грама (g) или почти пет супени лъжици. Констатациите са били финализирани преди публикуването на стратегията за детското затлъстяване в правителството на Великобритания.

Не се информира обществеността за отрицателния ефект, който напитките, подсладени със захар, имат върху зъбите и килограмите на децата. Много родители сега смятат, че плодовите сокове и смутита са здравословни.

Шпионинът Гугъл: Шум може да активира гласовия асистент, който пази записи на вашите разговори

Някой знае ли вече какво означава понятието поверителност? Оказва се, че Google може да записва всичко, което казвате, включително лични данни за сигурността, които могат да ви изложат на риск. Въпреки че целта на гласовия асистент е да премахне неблагоприятните условия при използването на смартфони, то може да представлява и заплаха за сигурността и поверителността на всички. Когато функцията е включена, тя записва всичко, което кажете, и дори се задейства от фонов шум и разговори с други хора.

4 начина за намаляване на стреса и предотвратяване на рака на гърдата

Всеки знае, че стресът води до заболяване, но рядко говорим за щастливата “обратна страна” на това – да се научим как да успокоим реакциите на стреса, което води до здраве, повече енергия и по-малък риск от заболяване. Изследванията през последните десет години показаха тази печеливша формула без сянка на съмнение. Ето четири дейности, които можете да правите всеки ден, за да успокоите стреса, да активирате имунната система и да предотвратите рака на гърдата, като работите с вродената сила на тялото си да се излекува!

Диетолог твърди, че ползите за здравето от прясна и замразена риба са еднакви

Въпреки че е общоприетo схващането, че прясната риба е по-добър вариант в сравнение със замразената риба, едно скорошно проучване е определило, че и двете предлагат еднакви ползи за здравето.

Прясната риба трае само два или три дни след като е уловена, но замразената риба “може да издържи четири до шест месеца във фризера и все пак да съдържа същите здравни предимства”, разкри регистриран диетолог.

Изследователи от Норвегия изследват нови методи за обработка, замразяване и размразяване на риба, за да се гарантира, че хората имат достъп до висококачествена риба през цялата година. Потребителите могат да се възползват от новото проучване, особено тези, които искат да купуват по-евтина замразена риба. Изследването също така може да помогне да се определи как да се намали рискът от паразити, които могат да бъдат намерени в сурова риба.