Категории Архиви: хранителни добавки

Омега-3 мастни киселини: Вашето супер оръжие срещу стрес и тревожност

Когато стресът се натрупва или тревожността Ви излезе извън контрол, вероятно вече имате няколко надеждни инструмента, които да помогнат за отстраняването на този дискомфорт. Може би ще опитате няколко йога разтягания или ще прекарате няколко минути в медитация. Това са чудесни начини за справяне, но ако наистина искате да се противопоставите на стреса и тревожността, трябва също така да обърнете внимание на диетата си.

Доказано е, че омега-3 мастните киселини, известни като DHA и EPA, понижават системното възпаление, което може да причини широк диапазон от хронични състояния, включително диабет, рак, деменция и сърдечни заболявания. Знаете ли, че тези мастни киселини могат да помогнат и при тревожност и стрес?

94,7% шанс да имате този минерален дефицит – ето какво можете да направите

Изглежда, че всяко хранително вещество има своя миг в светлината на прожекторите. Антиоксидантите са имали място в светлината на прожекторите преди години, пробиотиците напоследък получават много заслужено внимание в по-голям мащаб, а магнезият се превърна в минерала, помагащ за облекчаване на много различни здравни проблеми.

Но какво да кажем за йода?

Поради нарастващото разпространение на тревогите, свързани с щитовидната жлеза, йодът започва да споделя светлината на прожекторите с по-популярните си колеги поради важността му за подмладяване на здравето на щитовидната жлеза и много други. Това, което е още по-важно да се разбере е, че според д-р Браунщайн, автор на книгата “Йод: Защо ти е нужен, защо не можеш да живееш без него”, 94,7% от 500 тествани пациенти са с недостиг на неорганичен йод! Това е удивително голям брой, който ще има тежки последици за здравето.

Нова наука потвърждава, че яденето на куркума всеки ден обръща хода на рак

Куркума-прах

(Natural News)

Доклад в Британски Медицински Журнал илюстрира как една жена е победила рак на кръвта с помощта на куркума.

През 2007 г. 67-годишната Динеке Фъргюсън е диагностицирана с миелом, който е напреднал до етап три в рамките на 15 месеца. Три неуспешни кръга от химиотерапия и четири неуспешни трансплантации на стволови клетки по-късно. Лекарите й казват, че има много малко надежда.

Ето какво казва тя на the U.K.’s Daily Mail: “Бях подложена на всички видове токсични лекарства и страничните ефекти бяха ужасяващи.” Тя дори е изгубила паметта си за период от три дни и два прешлена в гръбнака й са рухнали и се е наложило да бъдат инжектирани с вид бетон за стабилност.

Защо трябва да добавите хранителна мая към вашата диета?

Хранителна мая: какво е това?

Хранителната мая на люспи (флейк) или наричана още хранителни дрожди не е растение, нито животно, а по-скоро гъбички. Тя е добро допълнение към вегетариански, вегански, палео или безглутенови диети.

Аз страдам от свръхрастеж на Кандида и избягвам храни, които съдържат мая. Мога ли да ям хранителна мая?

Маята, която ще намерите в хляба и бирата е жива и активна мая. Хранителната мая се предлага в изсушена форма на люспи и не е активна мая. Това означава, че не може да се използва, за да се направи хляб или бира, но по-важното е, че няма да доведе до свръхрастеж на дрожди/кандида в организма. Следователно, тъй като тя е деактивирана, не може да предизвика или допринесе за кандида.