(NaturalNews)

Телесната миризма може да бъде един от най-големите проблеми, които имат хората. Тя осигурява потенциално унизителен сценарий за всяко физическо лице, ограничава неговата / нейната способност да взаимодейства с други хора, а дори разбива нечие самочувствие. Именно поради тази причина се увеличава използването на дезодоранти, особено сред по-младите хора, но има много други начини за лечение на телесната миризма, като се предотвратява съсипването на самочувствието. Повечето от тези средства за защита могат да бъдат направени от уюта на вашия дом.

8 домашни средства, за да се отървете от миризмата на тялото

1. Пазете го чисто – Това може да изглежда много просто. Една от основните причини за лошата телесна миризма е обща липса на физическа хигиена. Можете драстично да подобрите миризмата на тялото си чрез подобряване на хигиенния подход. Отмивайте бактериите, които причиняват миризмата на тялото с редовни бани като използвате антимикробен сапун. Нанасяйте сапуна особено върху миришещите „рискови точки“, като подмишниците.

2. Контролирайте емоциите си – Емоции като гняв и тревога могат да предизвикат  голямо изпотяване. С допълнителен обем на изпотяване идва потта и с потта идва потенциалната миризма на тялото. Контролиране на емоциите може да помогне много за контролиране на лошата телесна миризма.

3. Поддържане на гардероба – Нещо повече от поддържане на тялото чисто, е също така и поддържането на дрехите чисти. Не е препоръчително да се носят едни и същи дрехи на следващия ден, тъй като те могат действително да допринесат за миризма на тялото. Ефективно изпиране на дрехите може също да ви помогне извънредно.

4.  Управление на яденето – определени храни имат способността да  създават неприятна телесна миризма. Например, пикантните храни ще ви накарат да се потите повече от обичайното. Нещо повече, определени вещества в подправките (особено сяра) се смесват с вашата пот и създават характерно неприятна миризма.

5. Добавете известна защита на кожата – Когато мислите за защита на кожата, първото нещо, което идва на ум е помощта с дезодорант, но това не е единственият начин да се осигури защита за вашата кожа. Други продукти, като например талк на прах и сода за хляб също са способни да абсорбират излишната пот.

6. Подсушавайте се добре – Бактериите са известни с това, че обичат влажни и мокри условия. Ето защо избърсването на кожата с кърпа е задължително след къпане и силно изпотяване (например по време на тренировка).

7. Използвайте антимикробни продукти – миризмата на тялото обикновено се получава, поради наличието на бактериални колонии в кожата. Ако стане твърде трудно да се управлява миризмата на тялото, може да се наложи да се използват дезинфекциращи агенти като водороден пероксид и ябълков оцет.

8. Накисване краката в сол – Едно от най-известните места за миризма на тялото са краката. За да предотвратите миришещи крака, е добре да отделяте малко време за грижата им. Солена баня е ефективно средство за убиване на бактериите.

Всяко от тези средства за защита е ефективно, за да се отървете от миризмата на тялото, но правенето им само веднъж няма да ви даде резултатите, които искате. За предотвратяване проявяването на телесна миризма трябва усърдно да се извършват тези дейности – най-вече тези, свързани с хигиената.

Източник: http://www.naturalnews.com/040983_body_odor_home_remedies_deodorants.html#ixzz2XcqEWDJ4

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

2 thoughts on “Безопасни и лесни начини да се отървете от миризмата на тялото”
  1. Страхотна статия.Радвам се че попаднах на нея.Това за солта като че ли съм го чувала че на места дадени нации мият новоредените със сол,което ми се вижда жестоко имайки предвид техните нежни и меки както и силно чувствителни кожи.Не знаех, че и от храната зависи, е освен когато ядем чесън е ясно че ще понамирисваме на него. Но това, че определени храни имат способността да създават неприятна телесна миризма. Например, пикантните храни ще ни накарат да се потим повече от обичайното. И това за подправките не го знаех, но е нормално каквото слагаме в организма ни да се отразява на всичко.

  2. Добре е след като си закупим някакви предмети или по скоро мебели да се грижим за тях, за да можеме да ги ползваме дълго време и да изглеждат като нови.Съветите които ни давате са страхотни особено за …“ Нещо повече от поддържане на тялото чисто, е също така и поддържането на дрехите чисти. Не е препоръчително да се носят едни и същи дрехи на следващия ден, тъй като те могат действително да допринесат за миризма на тялото. Ефективно изпиране на дрехите може също да ви помогне извънредно….“ Много е неприятно когато има лоша миризма в гардеробите и но има и приятни ароматни листа които може да ни помогнат в подобен случай.

Напиши коментар

Добави обява

×
×