Десет лесни начина да се намали стреса

(NaturalNews)

Справянето със стреса никога не е лесно. Въпреки това, има много различни начини за въздействие на стреса, за да може да бъде намален. Начинът, по който може да се постигне това, е чрез следването на десет много прости стъпки за намаляване  нивата на стрес. Всяка една от тези стъпки, може да се извършва лесно и трябва да се превърне в обичайна практика, като част от седмичните дейности на човек.

Десетте прости ежедневни стъпки за намаляване на стреса

Направете подобрения на погледа върху живота. Мислите управляват чувствата и всеки с положителни мисли ще открие, че нивата на стрес започват да намаляват извънредно.

  • Инвестирайте време в медитация

Медитацията съществува от хиляди години. Чрез активна практика на медитация умът може да стане много по-ведър и спокоен. В резултат, нивата на стрес намаляват.

  • Практикувайте дълбоко дишане

Дълбокото дишане помага за получаване на контрол върху хипервентилацията, което, от своя страна, помага за намаляване на надбягващите се мисли и извънредната тревожност, за които допринася затрудненото дишане.

  • Правете дълги разходки

Ходенето може да се счита за форма на движеща се медитация. Ходенето, също така, може да изгори малко от излишната енергия, която допринася за тревожност. Дългите разходки не само подобряват здравето, но също така осигуряват средство, което успокоява и изчиства ума.

  • Слушане на успокояваща музика

Мека и успокояваща музика може да помогне значително за забавянето на част от психическия шум, който може да минава през ума на човек. Класическата музика може да бъде най-добрият жанр на музика за слушане, когато целта е намаляване на стреса.

  • Спортувайте редовно

Упражненията определено помагат за намаляване на стреса. Дори умерени нива на упражняване допринасят за изгаряне на много от това превишено напрежение и безпокойство, което се изгражда, поради неактивност. По-високи сесии тренировки могат да бъдат добри за премахване на стреса от системата.

  • Приемете естествения свят

Гледането на изгрева или движението на морските вълни или просто седене в парка могат да имат успокояващ ефект.

  • Запишете се в йога клас

Йогата предлага десетки уникални холистични ползи, не на последно място от които ще бъде възможността за драстично ограничаване  нивата на стрес. Йогата помага за научаването на много от общите начини, по които може да бъде намален стреса, включително по-добро дишане и проста медитация. Научават се още основните и прости разтягания, които са отлични за тези, които се надяват да намалят физическия стрес.

  • Четете книга, която допринася за намаляване на стреса

Книгите могат да премахнат стреса от ума, но трябва да се избират правилните жанрове. Ужаси и книги, които са нихилистични, не са добри за намаляване на тревожността. Оптимистични и положителни творби ще бъдат далеч по-разумен избор.

  • Получавайте правилно количество сън

Липсата на сън и почивка може да направи човек стресиран, ядосан и депресиран. Препоръчват се правилни цикли на сън.

  • Отделете време, за да работят стъпките

Намаляването на стреса не става за една нощ. Десетте изброени стъпки могат доста да намалят нивата на стрес. Въпреки това, се изисква достатъчно количество време, за да се изпитат необходимите резултати.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на българскиВашият коментар