(NaturalNews)

 

Страдате от мозъчна мъгла, раздразнителност, сърдечно-съдови заболявания или депресия? Ако е така, може би се борите с отравяне от тежки метали. Присъстващи в храната, индустриални и медицински отпадъци и козметични продукти, както и екологични замърсители, тежките метали са основна част от ежедневието и опустушават нашите умове и благополучие.

Въпреки факта, че има повече от дузина тежки метали, които могат да причинят здравословни проблеми, най-често срещаните са арсен, олово, кадмий, живак и алуминий. Погледнете списъка по-долу, за да видите дали може да имате проблем:

Повтарящи се инфекции – Тъй като тежките метали изместват важни витамини и минерали в организма – особено цинк, имунната система отслабва, което ефективно настройва сцената за инфекции, рак и хронични заболявания.

Неврологични заболявания – Болестта на Алцхаймер, ХАДВ, аутизъм, агресия, епилепсия, загуба на паметта, забавяне в развитието, депресия, тревожност, биполярно разстройство, безсъние и мигрена, всички тези имат корени в токсичност от тежки метали.

Сърдечна аритмия, високо кръвно налягане и сърдечносъдови заболявания – Изследвания показват, че високи нива на олово в кръвта допринасят за плака, запушваща артериите – което води до повишено кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания, докато частици от живак във въздуха насърчават сърдечна аритмия.

Чувствителност към електромагнитни полета (ЕМП) – Браян Клемент, натуропат с докторска степен по хранене, обяснява: „Ако вашите клетки съдържат метал, те ще привличат и засилват електрическите честоти като гръмоотвод, който ги прави по-вероятни да развият симптоми на електромагнитна хиперактивност. На кратко, колкото повече тежки метали съдържа тялото ви, толкова повече здравословни проблеми, свързани с ЕМП ще имате.“

Други показатели на отравяне включват мигрена и главоболие, тъмни кръгове под очите, мускулни тремори, чувствителни зъби, неспособност да отслабнете, акне, паразити, ниска телесна температура, метален вкус в устата и химична чувствителност към миризма на дим, изпарения от бои и парфюми.

Ако сте изпитвали някои от гореизброените симптоми, прост минерален анализ на  косата или тест на урината може точно да потвърди наличието и съотношението на тежки метали в организма.

Детоксикация

Няколко полезни техники могат да облекчат натоварването от тежки метали. Консумирането на обилно количество пречистена вода, получаване на достатъчна почивка и изтриване на сухата кожа са от решаващо значение за премахване на токсичните метали от организма, както и вани с глина бентонит и инфрачервени сауни. Изброените по-долу също са се доказали като полезни:

Хлорела и Спирулина – Съединявайки се с живак, арсен, кадмий и олово, спирулина и хлорела са отличен избор за премахване на тежките метали. Освен това, хлорела не само привлича вредните метали но също така капсулира токсините, като по този начин предотвратява реабсорбация в стомашно-чревния тракт.

Зеолит – С изключителни магнитни свойства, зеолитът е един от най-добрите методи за премахване на проблемни метали. В Университета на Калифорния в Лос Анджелис, единадесет здрави участници са получавали зеолит в продължение на 30 дни. В края на проучването, изследователите отбелязват значително намаляване на концентрацията на тежки метали, без да се оказва отрицателно въздействие върху жизнено важни електролити.

Кориандър – д-р Йошиаки Омура, директор на медицинските изследвания във Фондацията Болест на сърцето, открива, че леко сварен магданоз кара живака да се промива от системата чрез урината. Билката също хелатира алуминий и олово.

Дитрих Кингхардт, MD, PhD, е открил чрез клинични изследвания, че 5 грама (1 чаена лъжичка) кориандър на ден е минималната доза. За детоксикиращ чай, се налива 1 литър вряща вода върху най-малко 8 супени лъжици нарязан кориандър. Покрийте и оставете да кисне 20 минути в нереактивен съд, като стъклен. За ефективна детоксикация, консумирайте чая в продължение на най-малко два до три месеца.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

By admin

One thought on “Детоксикация на тежки метали: Изострете ума си, намалете риска от рак и прогонете електромагнитната чувствителност с тези съвети”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *