(NaturalNews)

Затлъстяването е епидемия и значителен проблем за общественото здраве. Много хора винаги са се опитвали да свалят нежеланите мазнини, въпреки че намаляването на теглото е много по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Наднорменото тегло не е само проблем на външния вид, но и медицински проблем, защото може сериозно да засегне здравето на човек и може да повлияе на качеството на живота. Ето защо почти всички хора с наднормено тегло търсят реални и ефективни начини да се върнат към нормалното тегло. А добрата новина е, че има редица добавки, които могат да ви помогнат да постигнете целите си за отслабване.

По-долу са четири добавки, за които трябва да помислите за добавяне към вашата диета:

  • Екстракт от зелен чай

Зеленият чай съдържа катехини, група от антиоксиданти, които са показали, че помагат на организма да изгаря мазнините по-бързо и да стимулира обмяната на веществата. Зеленият чай също е показал, че предпазва от образуване на кръвни съсиреци, сърдечни заболявания и рак. Диетолозите препоръчват приемането на две капсули по 250 мг три пъти на ден по време на хранене – може да изгори невероятните 70 калории на ден!

  • Калций

Калцият е хранително вещество, което помага за запазването на здрави зъбите и костите. Може също да помогне и за ускоряване на отслабването. Проучване, направено от Университета на Тенеси, показва, че хората, които консумират млечни продукти загубват повече тегло. Специалистите препоръчват да се вземат добавки от 1000 мг калций всеки ден. Също така трябва да вземате добавка от 400 мг магнезий, защото калцият има тенденция да  изчерпва магнезия.

  • Рибено масло

Рибеното масло съдържа омега-3 мастни киселини. Изследователи са открили, че омега-3 мастните киселини помагат за изгаряне на повече мазнини. Диетолозите препоръчват приема на 1000 до 2000 мг рибено масло на ден. Можете също така да консумирате храни, които са богати на омега-3 мастни киселини, като ленено семе, орехи, обогатени яйца, соя, сардини, рапично масло и сьомга.

  • Капсаицин

Капсаицинът е съединение, което се намира в лютите чушки – колкото по-люта е една чушка, толкова повече капсаицин съдържа. Той може да помогне да се стимулира обмяната на веществата и усилва загубата на мазнини. Капсаицинът може също да помогне за потискане на апетита.

Много хора смятат загубата на тегло за нещо невероятно трудно, но добавянето на правилните добавки към диетата ще го направи по-лесно. Рибеното масло, капсаицинът, калцият и екстрактът от зелен чай са само няколко от многото добавки, които са доказали, че насърчават загубата на мазнини.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×