(NaturalNews)

Хората вече са добре запознати с опасностите, които се крият зад консумирането на храни, които са били третирани с пестициди. Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ, съобщават, че само в САЩ се използват около 500 милиона килограма пестицидни активни съставки годишно, а Агенцията за защита на околната среда (EPA) казва, че около 20 хиляди американски селскостопански работници биват диагностицирани с отравяния от пестициди всяка година.

Изборът на биологична продукция на пазара и дори отглеждането на плодове и зеленчуци в задния двор са безопасни и благоприятни възможности. Въпреки това, когато отглеждаме храни в двора, често се налага да отстраняваме досадни натрапници, които гризат храните и дори вредят на цялата реколта с болести.

Ето няколко начина за безопасно отглеждане на храни в двора.

Естествени начини за отблъскване на вредителите от градината

1.) Посадете невени. Те изпускат миризма, която много вредители избягват и това е причината да бъдат засаждани около градините от много градинари.

2.) Купете си калинки. Някои градински центрове продават калинки на едро, които могат да бъдат закупени като естествен контрол за въшки.

3.) Създаване на домашно приготвени отвари. Много градинари поддържат успешно домашно отглежданата си продукция чрез използване на домашно приготвени, естествени пестициди. Например, пръскане на смес от 2 лъжици хималайска сол и 4 литра топла вода може да лекува заразените с акари места. Ако мравките са причина за безпокойство, използвайте цитрусово етерично масло, като го комбинирате с една чаена лъжичка лют червен пипер и една чаша топла вода. Сместа се разклаща и се пръска.

4.) Помислете за окачване на къща за прилепи. Забравете сцените от филмите на ужасите. Прилепите не вредят на хората и тъй като могат да погълнат стотици видове насекоми, всеки час, добре е да ги имаме наоколо. Бъдете сигурни, че закачате къщата за прилепи на най-малко 5 метра от земята на място, което получава най-малко шест часа слънчева светлина дневно.

5.) Посадете божури. Не само, че изглеждат красиво, но и ​​привличат оси, които ядат ларвите на гъсениците.

Естествени методи като тези са сигурен начин да държите вредителите далеч от градината, така че да можете да се насладите на пресни храни без излагане на пестициди.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×