(NaturalNews)

Псориазисът е сложно заболяване на кожата. Това, което го прави сложно, е фактът, че е нелечимо, защото проблемът е пряко свързан с някаква повреда на имунната система. Необходимо е първо да се коригира разстройството, което става вътре в тялото, преди да може да бъде спряно зачервяването и лющенето на кожата. Междувременно, има домашни лечения за облекчаване на симптомите.

Какво има в аптечката?

Известно е, че хранителни добавки помагат за контрол на симптомите на псориазис, особено ако съдържат масло от вечерна иглика, бял трън, витамин D или рибено масло. Директното прилагане на рибено масло върху засегнатата кожна повърхност е ефективно при някои пациенти.

Влажността на въздуха трябва да се поддържа

Поддържайте въздуха влажен. Това е, за да се избегне изсушаване на кожата, което може да бъде много болезнено. Също така могат да се използват овлажнители за кожата.

Спрете да използвате парфюми и оцветители

Използвайте кожни продукти, които са специално предназначени за чувствителна кожа и избягвайте използването на продукти, които имат аромати и оцветители в тях. Тези съставки са дразнещи за кожата и могат да влошат състоянието.

Какви храни да се ядат?

Доброто управление на псориазис изисква да се следи диетата. Мастните храни и червеното месо са голямо НЕ. Националната Фондация за псориазис препоръчва ядене на боровинки, ядки, соя и шоколад.

Какво могат да направят маслата

Растителното масло и зехтинът  вършат чудесна работа за пациенти с псориазис. Нанесете масло върху засегнатата област, за да я овлажните. Хранителните вещества, необходими за изцеление, се задържат там в този процес. Можете също да опитате масажиране на масло върху скалпа ви, за да се отървете от упоритите плаки.

Какво може да направи водата

Вашият дерматолог може да ви каже, да бъдете внимателни с гореща вода, защото тя може да изгори кожата. За случаите на псориазис, обаче, къпането с хладка вода е силно препоръчително. Сложете малко зехтин, мляко, минерално масло или английска сол в хладка вода. Сместа ще помогне за облекчаване на сърбежа и ще разхлаби упоритите плаки и люспи. Използвайте овлажняващ крем след баня за максимални ползи.

Заключение: няма еднозначен отговор

Ключът за облекчаване е правилно управление, но няма едно лечение, което да работи за всички. Това което можете да направите, е да прилагате предложените тук домашни средства. Като започнете, ще откриете вида на лечението, което дава най-доброто облекчение за вас. Някои от леченията, посочени тук, могат дори да влошат състоянието, вместо да донесат облекчение. Когато това се случи, прекратете използването на тези процедури.

Във всеки случай, важно е да държите обкръжението си чисто, както и да използвате най-добрите хигиенни практики. Също така, следете най-новите проучвания на псориазис и процедурите.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×