(NaturalNews)

Дълбоко в сърцето на Амазонските тропически гори на Южна Америка живее растителен вид, който произвежда плодове толкова пълни с хранителни вещества, че е почти без аналог в природата. Може да сте чували за него и преди: Каму Каму, Амазонският „суперплод“, който започва да печели световно признание заради неговата невероятна хранителна плътност и лечебен капацитет. Но знаете ли всъщност, какво може да направи този плод за вашето здраве и това на вашето семейство?

1) Най-високият познат източник на естествен витамин C. Славата на Каму Каму е, че е най-плътният естествен източник на витамин C в света. Според различни източници, Каму Каму съдържа до 56 пъти повече витамин C от един лимон, 60 пъти повече витамин С от един портокал и 200 пъти повече витамин С от един банан на основа грам за грам.

2) Мощно противовъзпалително. Всичкият този витамин С помага да се блокира образуването в организма на възпаления, които причиняват заболяване, както правят и много други витамини, аминокиселини и антиоксиданти, намиращи се в Каму Каму. По-малко възпаления означава по-малък риск от заболяване.

3) Помага за предотвратяване на рак. Богатият антиоксидантен профил на Каму Каму го прави мощна защита срещу вредата от причиняващите рак свободни радикали. Синтетичните форми на витамини, намиращи се в Каму Каму просто не могат да се сравняват със синергичните лечебни хранителни вещества, намиращи се в Каму Каму.

4) Поддържа здравето на очите. Като цялостна поддръжка за нервната система, Каму Каму спомага поддържането на здраво зрение и предотвратява дегенеративна загуба на визията.

5) Предпазва срещу дегенеративни мозъчни заболявания. В категорията на нервната система влиза и мозъка, който също получава ползи от Каму Каму. Не само, че плодът помага за подобряване на фокуса, и предотвратява „мозъчна мъгла“, но Каму Каму също може да помогне за блокиране натрупването на плака в мозъка, което може да доведе до заболявания като болестта на Алцхаймер.

6) Подобрява настроението, когнитивния баланс. В списъка си с най-добрите холистични методи за лечение на депресия, д-р Гари Нул, Ph.D., признат диетолог и изследовател, изброява Каму Каму като второто най-мощно средство. Много пациенти са били в състояние да се откажат от техните антидепресанти след включване на Каму Каму в ежедневните им диети.

7) Подобрява мускулния тонус. Ако загубата на тегло и изграждане на здравословен мускулен тонус е една от целите ви, Каму Каму може да се окаже подкрепа. Зареден с масив от полезни витамини, аминокиселини, микроелементи и други хранителни вещества, Каму Каму може да помогне за подобряване както на функцията и така състоянието на мускулите ви.

8) Поддържа здрава репродуктивна система. Много от същите тези хранителни вещества, открити в Каму Каму, помагат за почистване на тялото от вредните токсини, които могат да увредят репродуктивните функции и потенциално да доведат до безплодие.

9) Засилва имунната система. За правилна детоксикация, е важно да има добре функционираща имунна система. Каму Каму помага и за това, като храни тялото с хранителни вещества, от които се нуждае, за да поддържа хомеостазата и да се защитава срещу чужди нашественици.

10) Помага за предотвратяване на вирусни, бактериални инфекции. Такива нашественици включват неща като вирусни и бактериални инфекции, и двете от които са с много по-нисък шанс да се държат в тялото, когато Каму Каму е част от уравнението. Що се отнася до общата вирусна инфекция, известна като херпес, списъка на д-р Нул слага Каму Каму в горната част на списъка за анти-херпесна фитохимикална дейност.

11) Поддържа здрав колаген, връзките и сухожилията. Високото съдържание на витамин C в Каму Каму, също го прави мощна суперхрана за изграждане на здрави и устойчиви запаси на колаген в тялото. Връзките и сухожилията на вашето тяло са съставени от колаген, което означава, че Каму Каму може да ви помогне да ги направи по-силни, и плодът също е показал, че помага за подобряване на силата и блясъка на косата.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *