(NaturalNews)

Екзотично, вкусно и невероятно хранително, кивито трябва да бъде важна част от дневните ви планове за хранене. Познато с малката си мъхеста форма и уникален цвят, кивито добавя уникален вкус и мощни ползи за здравето към вашата храна. От загуба на тегло до помощ за храносмилането, киви е невероятен суперплод, който е от облага за тялото по много начини.

Добавянето на киви е важно за всяка диета, заради невероятните резултати.

  • Фибрите на киви са в състояние да се свързват и да  извеждат токсините от храносмилателния тракт.

Кивито е богат източник на минерали и витамини, които са важни за здравето. Киви е в „най-алкалната“ категория на плодовете, помага да се получи алкално равновесие и противодейства на превишението на вредните кисели храни в диетата. Киви също е чудесен източник на витамин C, хранително вещество доказано, че стимулира имунната система.

  • Храносмилането е важна част от телесните функции; и ензими, като например, разтварящият протеините актинидин, намиращ се в суровото киви, помага на тялото да смила храната.

Способността да се разграждат храните по ефикасен начин е от съществено значение за  благосъстоянието на тялото. Веднъж след като се разгради храната и се абсорбира в стомаха, тя трябва да се изведе от тялото навреме. Кивито е отличен източник на фибри, които предпазват тялото от чревни проблеми и предпазват от запек.

  • Електролитният баланс се подпомага от високи нива на калий в кивито, които се борят с ефектите на натрий в нашата диета.

Този електролитен баланс е важен за управлението на кръвното налягане и борбата с болест на сърцето. Кивито е в състояние да намали потенциала на съсирване на кръвта с 18% и намаляване на триглицеридите с 15%. Яденето на 2-3 кивита на ден е доказано, че дава същата противосъсирваща помощ като аспирина, но без никакви странични ефекти, като например вътрешни възпаления и кървене.

  • Кивито предлага много други ползи за здравето, като защита срещу макулна дегенерация и загуба на зрението.

Смята се, че зрителното здраве се подобрява чрез високите нива на лутеин и зеаксантин в кивито. С гликемичен товар от 4, кивито е безопасен вариант за диабетици.

  • Ако телесното здраве и функции не са достатъчно добра причина да се помисли за киви като стандартна част от вашата диета, помислете за ползите за красотата от младостта на кожата, загуба на тегло и намаляване на остеопороза, както и допълнителна физическа енергия и повишаване на дълбок сън.

Ниският гликемичен индекс и високото съдържание на фибри на кивито означава, че няма да създаде инсулиново натоварване, както правят други плодове с високо съдържание на захар. Това прави кивито добър вариант за въглехидрати и безопасен за диабетици, тъй като тялото няма да реагира със съхранение на мазнини. Високите нива на витамин E помагат в обновяването на кожата, като я предпазват от дегенерация.

Силният и ароматен суперплод киви е важно и екзотично бижу, способно да ви помогне по много начини.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×