(NaturalNews)

Маслините са отдавна известни заради ползите, които доставят за човешкото тяло. Маслините и зехтинът, по-специално, са полезни за здравословно готвене. Не трябва да се пренебрегва и екстракта от маслинови листа, който е от полза заради природните си антивирусни и антибактериални свойства, използвани за лечение на различни видове заболявания.

Някои от ползите за здравето на екстракта от маслинови листа

  • Действа като антивирусен агент

Екстрактът от маслинови листа е силно естествено антивирусно средство. Изследователи са тествали екстракта от листата, за да определят ефективността при лечение на ХИВ инфекция и други вируси.

  • Противовъзпалителни приложения

Екстрактът от маслинови листа има флавоноиди, които се намират в повечето растения. Флавоноидите дават на растенията техните брилянтни цветове и имат противовъзпалителни ползи. Когато има по-малко възпаление в организма, симптомите на артрит, сърдечни проблеми, хронична болка и рак също намаляват.

  • Поддържа имунната система

Екстрактът от маслиновите листа може да помогне за подпомагане функциите на имунната система. Ако се използва редовно, екстрактът ще  увеличи способността на организма да се пребори с болестите. Чрез използването на екстракт от маслинови листа в началото на болестта, човек ще се възстанови от нея по-бързо и симптомите му ще бъдат по-леки.

  • Предимства за здравето на сърцето

Екстрактът от маслинови листа може да намали нивата на холестерола и кръвното налягане. Поддържането на здравословен холестерол и нормално кръвно налягане е доказано, че ще помогне за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и инфаркти.

  • Предотвратяване и лечение на рак

Екстрактът от маслинови листа е богат на антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на свободните радикали в тялото. Свободните радикали имат потенциала да доведат до рак, антиоксидантите блокират действието на свободните радикали, което помага в превенцията на рака.

  • Подпомагане на храносмилането

Като естествен диуретик, екстрактът от маслинови листа помага на тялото да се отърве от излишната вода и вредните токсини. Допълнително предимство е, че подобрява храносмилането и предпазва от инфекции и раздразнения на храносмилателния тракт.

  • Лечение на херпес и херпес зостер

Изследвания показват, че екстрактът от маслинови листа е ефективен за инхибиране на растежа и унищожаване на всички форми на херпес вирус, включително херпес I и II и херпес зостер.

  • Бори се с инфекциите

Екстрактът от маслинови листа показва положителни резултати при лечение на кандида албиканс, която причинява гъбични инфекции. Екстрактът също така е установен като ефективен срещу една от бактериите, които причиняват инфекции на пикочните пътища и пневмония. Тази бактерия, Псевдомонас Аерогиноза (Pseudomonas Aeruginosa), е известна със своята способност за бързо развиване на резистентност към антибиотици. Освен това, екстрактът от маслинови листа  е полезен в борбата със зъбни инфекции.

Екстрактът от маслинови листа е мощен, естествен и ефективен лек за много условия, заболявания и инфекции. Той може да предотврати и лекува рак и инфекции, които са станали резистентни към антибиотици и подобрява общото здравословно състояние.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *