(NaturalNews)

Пародонтални заболявания е научното наименование на всички заболявания на венците, като се започне от гингивит дo пародонтит. Гингивит е възпаление и подуване на венците; пародонтит е последният етап от пародонталните заболявания, когато връзките, придържащи зъба към костите са възпалени и инфектирани, както и самата кост, което обикновено води до загуба на зъби. Алтернативни лечения могат да предотвратят и помогнат при лечение на пародонтални заболявания.

Едно тяло, един източник на заболявания

Докато денталните специалисти цитират други причинни фактори (тютюнопушене, хормонални промени, генетика, диабет), почти не се признава, че устата е една част от цяла система. Според тях, има една причина и един път за лечение на пародонтални заболявания: причината е лоша хигиена на устната кухина; лечението е чрез зъболекар, комбинирано с по-добра хигиена на устната кухина.

Днес, всички ние научаваме наново простата истина: когато става въпрос за здравето, във всяка част на тялото, ключът е храненето. Нашите тела са направени да се борят с болести, да поддържат баланс между добри бактерии, лошите бактерии и дрожди. За да възвърнете и поддържате здрави зъби и венци, яжте диета съдържаща много хранителни вещества, пълна с цели, необработени храни, 80% от които са сурови, органични зеленчуци и плодове. Ако ядете 80% сурови храни, шансовете са, че ядете алкална диета. Ако вашата диета е киселинна, това ще насърчи заболяване. Захарта създава киселинно рН, което кара кръвта да изтегля минерали (особено калций) от костите и зъбите. Захарта е ваш враг. Искате да лекувате костите, не да ги разграждате.

Ако допълвате диетата си с витамини и минерали, изберете витамини и минерали от цели храни, така че тялото ви да може да ги асимилира правилно. Витамин D, витамин С и витамини от група В са важни за здравето на зъбите.

Ако пушите, спрете. Ако пушите каквото и да е – спрете. Пушенето на цигари или марихуана въвежда свободни радикали и други токсини, които увреждат венците и следователно насърчават и развиват пародонтални заболявания. Очевидно е, че дъвченето на тютюневи изделия е още по-лошо.

Как да лекуваме интензивни инфекции на Венците

Спрете цигарите. Казах достатъчно.

Диетата ви е от ключово значение, особено когато имате остра инфекция. Не яжте захар! Захарта храни бактериални и гъбични инфекции. Когато венците ви са инфектирани и ядете бонбони, венците ще ви болят повече. Ако инфекцията е тежка, ще боли много повече – в момента и по-късно. Така храните инфекцията.

Сега, какво друго можете да направите за незабавно облекчение и изцеление? Поддържайте устата си чиста. Мийте си зъбите след хранене. Вземете нова четка за зъби и мийте зъбите правилно, не само зъбите, но и венците също.

Спрете да си миете зъбите с токсични химикали. Купете си добра естествена паста за зъби или си направете своя собствена. Използвайте конец за почистване, но внимателно, ако венците са възпалени.

Дъвчете суров чесън. Това не е за хора, на които не им понася. Суровият чесън има много силен вкус и изгаря, когато го дъвчете, но работи. Дъвчете толкова дълго, колкото можете. Практиката помага.

Добавете изтегляне (жабуркане) с олио към вашето ежедневие. Изтеглянето с олио ще проникне между зъбите и по-дълбоко във венците, за да помогне за премахване на бактерии и кандида по начини, които не могат да бъдат постигнати с друго.

Вземайте добър мултивитамин от цели храни. Ако сте с дефицит на витамин, прием за един или два дни на добра добавка витамин ще направи огромна разлика. Венците могат да спрат да кървят и болят в рамките на един ден.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Edwards

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *