(NaturalNews)

MSM (метилсулфонилметан) е хранително вещество, което сте консумирали в много от най-известните суперхрани.  То е органично сярно съединение, което се среща в много от най-здравословните и най-хранително синергични храни, които ядем, като броколи, зеле и брюкселско зеле, което им придава отделящата специфичната миризма при готвене.

Съдържа се също и в по-малки концентрации в някои меса и млечни продукти. Минималната обработка и затопляне на тези храни, поддържа високото ниво на MSM непокътнато за максимална хранителна полза, тъй като то се унищожава в храни,  преминали през прекалена обработка.

Под формата на добавка MSM е бял прах без мирис и е най-добре познат като естествен лек против артрит, тъй като помага да се омекоти тъканта на ставите и възстанови гъвкавостта. Това е една от основните причини MSM да е толкова ефективен като локална съставка за грижа за кожата, наред с други свойства, с които разполага. Като добавка той е разтворим във вода, така че няма да натрупа токсични нива, защото тялото ви използва това, което  му е необходимо и изхвърля остатъка.

Някои хора докладват, че получават подобрение на кожата, когато приемат MSM. Това не е изненада, тъй като нашите кожни клетки също са „меки тъкани“, които трябва да запазят еластичност и гъвкавост и това съединение им помага да направят точно това, както външно, така и вътрешно.

MSM омекотява кожата и я прави гладка, хидратирана и гъвкава

MSM има омекотяващ, дълбоко проникващ ефект върху кожата, когато се прилагат локално. Той има уникалната способност да прониква в няколко слоеве на кожата и по този начин осигурява по-добро и дълбоко хидратиране както и изглаждащ ефект за по-дълги периоди от време. Поради тази причина, той е една от най-добрите съставки, които трябва да потърсите, ако имате хронично суха или зряла кожа, която е загубила много от своята еластичност.

Сярното съединение има противовъзпалителен и възобновяващ кожата ефект, който може да бъде полезен при възпалителни кожни заболявания като екзема, акне и псориазис. Той също така може да помогне за изглаждане и омекотяване на белези от акне и да ускори заздравяването на съществуващите лезии.

MSM прави клетките на кожата по-пропускливи и следователно по-абсорбиращи и възприемчиви към хидратацията. Това означава, че ако е съставка в крема, който иползвате, може да помогне на другите съставки да получат достъп до клетките на кожата, за да я хидратират по-ефективно. Това може да се постигне и когато се приема вътрешно като добавка и особено, когато се приема много вода през целия ден.

МСМ изравнява тена на кожата, намалява хиперпигментацията и старческите петна

Доказано е, че MSM помага за намаляване на хиперпигментация, мелазма, розови или избледнели червени белези от акне, възрастови петна, лунички и слънчеви изгаряния, като добавка, приемана вътрешно или за външно приложение. Въпреки това, повечето хора докладват по-голям успех, когато го използват локално. Има избелващ ефект върху кожата, особено когато се прилага локално, и с течение на времето може да помогне за намаляване на неравномерния тен на кожата.

Заради способността си да прави клетките на кожата по-пропускливи, той може много добре да си взаимодейства с други съставки, съдържащи се в кремове  или лосиони за подобрявне тена на кожата, като им помогне да проникнат по-лесно през кожата.

Източник: http://www.naturalnews.com/041031_MSM_hydration_skin_care.html#ixzz2XwrXl2QF

Автор: Danna Norek

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *