(NaturalNews)

В едно общество, пристрастено към захар, зърнени храни, млечни продукти и алкохол, става много трудно лечението на широко разпространените  храносмилателни заболявания. Като добавим и опетнения и нисък приток на хранителни вещества в храната, антибиотици и рецепти; прием на тежки метали чрез зъбни пломби, ваксинации и околната среда; и много ненужен стрес сме създали добра среда за вътрешен екологичен дисбаланс известен като кандидоза. Все пак, има надежда да спечелим битката, като се включат тези мощни храни в храната ни на дневна база.

Ферментирали зеленчуци

В една война, която се печели от болестотворни бактерии, за да имаме контрол върху вътрешната си екосистема трябва да изградим свои приятелски бактерии, за да може да поддържаме добро равновесие. Един ненадминат начин да направим това е чрез консумация на ферментирали зеленчуци.

Ферментиралите зеленчуци са популярен начин за запазване на храната за дълъг период от време, но стават все по-популярни заради това, че са изключителен източник на пробиотици, ензими, витамини, минерали, както и начин за премахване на токсините, подмладяване на клетките и укрепване на имунната ви система.

С една дума, ферментиралите зеленчуци са чудесен начин да се реконструира вътрешния ни терен и да се създадат процъфтяващи бактерии, необходими да се контролира и лекува свръхрастежа на кандида.

Кокосов кефир

Макар и не толкова добре познат като млечните кефири и комбуча, кокосовият кефир получава признание като неизменна помощ за лекуване на кандида инфекции.

Освен въвеждането на полезни пробиотици в храносмилателната ни система, той също така помага за изчистване на слоя на лигавицата (често причинен от лекарства), който често пречи за усвояването на добрите бактерии и други, насърчаващи здравето хранителни вещества и установява по-благоприятен слой на лигавицата за добрите бактерии.

Освен това, кокосовият кефир също помага за усвояването на всички храни, очиства черния дроб и ендокринната система и съдържа високи нива на минерали, които лекуват инфекция на Кандида.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е богат на ензими и помага да се регулира по естествен начин присъствието на кандида в тялото. Той е богат източник на пробиотици, балансира вашето рН, а също така помага да се лишим от нездравословния биофилм на червата, който е дом за всякакви видове патогенни бактерии и паразити и помага на чревната система за правилно абсорбиране на хранителни вещества.

Чесън

Чесън действа противогъбично и е доказан като ефективно лечение срещу кандида. В едно проучване от 1988 г., е установено, че растежа на Кандида значително се инхибира от воден екстракт от чесън. В друга статия, публикувана от Хънтингтънски Колеж по Здравни Науки, изследването ясно показва, че чесънът има противо-кандидна дейност, инхибирайки както растежа, така и функцията на Кандида Албиканс.

Кокосово масло

Кокосовото масло е много използваема мазнина, която съдържа три различни мастни киселини (каприлова киселина, капринова киселина и лауринова киселина), като за всички е доказано, че са ефективни срещу Кандида.

За тези, които страдат от Кандида, най-важната съставка е каприловата киселина. Това мощно противогъбично средство убива клетките на кандида чрез намеса в техните клетъчни стени. Каприновата и лауриновата киселина имат подобни ефекти, създавайки динамична комбинация от противогъбично лечение, което води до по-малка вероятност от резистентност.

Има много други храни и билки против кандида, които могат да се вземат предвид в хранителния ви режим, включващи масло от риган, табебуя (Pau d’Arco), алое вера и карамфил. Ключът е да ги смесвате, за да стоите една крачка пред адаптирането на кандида, докато не създадете и поддържате правилнен баланс на чревна флора, основно чрез храни, богати на пробиотици и ензими.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×