(NaturalNews)

С толкова много информация за опасността от възпаление, много хора вече са наясно за връзката му с набор от сериозни заболявания. И все пак, фактът, че токсичността от тежки метали е в основата на възпалението често се изплъзва незабелязано. Нещастната истина по въпроса е следната: Докато не се обърне внимание на токсичните метали в тялото, методите за овладяване на възпалението ще бъдат просто временна мярка.

Възпаляване на клетъчни пътеки

Лин Ханшу, M.D, счита, че възпалението показва токсичността от тежки метали, което води до развитието на заболявания, като атеросклероза, диабет, астма, хипертония, артрит, колит и хепатит, както и множество други дегенеративни заболявания. Когато натоварването от токсични тежки метали стане критично, преобразуващите пътища на омега-3 и омега-6 мастните киселини в клетъчните мембрани стават небалансирани, задействайки каскада от възпаления.

Освен това, поради естеството на тежките метали, важни хранителни вещества се блокират от абсорбция и усвояване. Както наблюдава д-р Ханшу, „активността на ензимите също зависи от хранителни ко-фактори като магнезий и цинк. Токсични тежки метали, като живак, специфично блокират абсорбцията и усвояването на тези хранителни вещества и по този начин могат да повлияят негативно ензимната активност. Токсичните тежки метали могат също да променят равновесието и дейността на делта-6-десатураза за увеличаване производството на GLA, DGLA и АА и намаляване производството на ЕРА, DHA и DPA. Това води до увеличаване на провъзпалителните медиатори и влошава симптомите при заболявания като артрит и астма.“

Освен това, Проучване 2005 Кореа Национално Здраве и Хранене открило, че излагането на кадмий увеличава риска от исхемична болест на сърцето (ИБС) и високо кръвно налягане, и двете от които са възпалителни състояния. Изследователите са проучили здравните доклади на 1908 възрастни, на възраст 20 години и по-стари, които са участвали в проучването. Под внимание са били взети възраст, доходи, образование, пушене, алкохол, индекс на телесна маса, обиколка на талията, кръвно налягане, нива на олово в кръвта, както и фамилна анамнеза за хипертония. Екипът е открил положителна корелация между кадмий в кръвта и увеличен риск от високо кръвно налягане при мъжете и ИБС при двата пола.

Отстраняване на причината

Ако искате да спрете развитието на възпалението в зародиш, детоксикацията на организма от тежки метали е от съществено значение. Някои от най-добрите хелатори на тежки метални включват хлорела, кориандър и зеолит.

Хлорела се свързва с тежки метали като живак, арсен, кадмий и олово и ескортира безопасно токсините от тялото – всичко това без риск от реабсорбация в храносмилателния тракт. Кориандърът е друг отличен хелатор, насочен към живак, алуминий и олово. И след това имаме зеолит, минерал с уникална структура на пчелна пита, който действа като магнит към тежките метали. Не само, че зеолитът извежда токсините от тъканите, но също така заключва нарушителите в структурата си за безопасно извеждане от организма.

Накрая, можем да използваме куркума, рибено масло и други храни, в стремежа да победим възпалението, но докато не се обърнем към истинския източник, ние просто лекуваме симптомите на по-голям проблем.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *