(NaturalNews)

Светът бавно се събужда с факта, че когато давате на тялото това, което му е нужно, то може да лекува нещата, които преди това са считани за невъзможни. Прекрасен пример за това, което често се смята за нелечим здравен проблем е зъбният кариес, но задълбочени изследвания стават все по-публични за истинската природа на зъбния кариес и фактът, че има доказани средства за защита, които могат да го лекуват.

Извършените лъжи за кариеса

Според Американската стоматологична асоциация причината за това, че имаме кариес е:

„Кариес се случва, когато храни, съдържащи въглехидрати (захар и скорбяла), като мляко, газирани напитки, стафиди, сладкиши или бонбони често остават върху зъбите. Бактерии, които живеят в устата процъфтяват с тези храни, като в резултат на това произвеждат киселини. С течение на времето тези киселини унищожават зъбния емайл, и резултатът е кариес.“

Има няколко проблеми с тази теория, включително:

• Групи от местни хора, които са имали ферментиращи въглехидрати, залепени върху зъбите си през цялото време, които не са си мили или флосвали зъбите, са били предимно или напълно без кариеси.
• Бактериите не консумират обработените захар или брашно, поради липсата на хранителни вещества в тях.
• Храните, които бактериите обичат да ядат, като мляко, зеленчуци, месо, риба и плодове, често не са замесени в причините за кариес.

Така че, ако модерното обяснение за кариес не е точно, кое всъщност е причината за зъбния кариес?

Какво всъщност причинява кариеси

Кариесът, както е изследван от д-р Уестън Прайс и други стоматологични пионери, се свежда до три фактора:

• Недостатъчно минерали в диетата.
• Недостатъчно мастноразтворими витамини (A, D, E и K) в диетата.
• Хранителните вещества не са бионалични и чревната система не ги абсорбира правилно. Наличието на фитинова киселина влияе до голяма степен на този фактор.

В продължение на време, ако диетата няма витамини и минерали от неправилно хранене и/или съдържа високи нива на фитати (от зърна, семена, ядки и бобови растения), кръвната химия и съотношението на калций и фосфор стават извън баланс, което води до извеждане на минералите от костите, причинявайки загуба на зъби и кости.

Така че дългогодишното убеждение, че захарта предизвиква кариес е вярно, но е резултат на това изчерпване на хранителни вещества от организма, а не защото бактериите я ядат и произвеждат киселина, която разруша зъбите.

Хранителни средства, които могат да лекуват кухини и кариес

За да се възстанови съотношението на калций и фосфор в кръвта ни и да се даде възможност на минералите да се свързват към зъбите, не е достатъчно просто да се избягва яденето на твърде много сладки или преработени храни. Също така трябва да консумираме изграждащи здравето храни, съдържащи обилно количество минерали и витамини, които ще изградят здрава зъбна структура.

Храните, върху които трябва да се съсредоточим са:

• Кокосово масло, органични млечни продукти на хранени с трева животни (по-специално масло), меса на хранени с трева животни, морски храни и костни бульони.
• Органични варени зеленчуци (супите с костен бульон са идеални).
• Органни и жлезни меса, като черен дроб.

Ограничаване на храните, които са с високо съдържание на фитинова киселина, като зърнени храни, боб, ядки и семена, както и ограничаване приема на преработени храни, пълни с преработени брашна и захари, които разстройват баланса на кръвната захар.

 Да се вземат предвид следните добавки:

• Ферментирало масло от черен дроб на треска – много високо съдържание на мастноразтворимите витамини A, D и K.
• Магнезий – изисква се за ефективно използване на калций и фосфор.
• Желатин – ако не разполагате с време да си направите костен бульон, това е една добра алтернатива и е чудесно за венците и храносмилането.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

Превод от английски на български

By admin

2 thoughts on “Как да лекуваме кариеси естествено”
  1. Ами плодовете полезни ли са за зъбите. Някои казват, че съдържат много сладост и вредят. Това вярно ли е?

Напиши коментар

Добави обява

×
×