(NaturalNews)

Докато Центъра за Контрол и Превенция на Заболяванията (CDC) и други правителствени агенции налагат ваксината против човешки папиломавирус (HPV) в опит да ограничат бъдещите нива на рак на маточната шийка, налице е мощен естествен вариант, който е лесно достъпен и без опасни странични ефекти – с други думи, диета или начин на хранене. От план за хранене с нисък гликемичен индекс до малини и куркума, храната е мощна, евтина и ефективна защита срещу рак на маточната шийка. По-долу са изброени четири хранителни навици, които трябва да придобиете, за да си подсигурите здравословно бъдеще. 

Решения на базата на храни

Изборът на храни с нисък гликемичен индекс е един от най-добрите начини за избягване на рак, включително тези на шийката на матката. Изследователи са откривали отново и отново, че консумирането на лесно смилаеми храни с висок гликемичен индекс, като захар, рафинирани въглехидрати и картофи, значително повишава нивата на инсулина и инсулин растежния фактор (IGF) – два хормона, които увеличават растежа и прогресията на на туморите. Фокусирането върху храни, които се усвояват бавно (зеленчуци и плодове без скорбяла, бобови растения и цели зърна) ще поддържа кръвната захар стабилна и инсулиновите нива в здравословен диапазон.

Избягването на прекомерно количество протеин е друга хранителна практика, която намалява риска от рак. От началото на новия век, учените са признали, че една от основните защити на тялото срещу разпространението на злокачествените клетки е панкреатин – комбинация от ензими, смилащи протеините, които се произвеждат от панкреаса. Когато се консумира свръхизобилие от протеин, тези ензими се отклоняват от тяхната важна задача, да държат раковите клетки под контрол. За оптимална защита е препоръчително, поне 12 часа всеки ден да са без протеин.

В допълнение, елаговата киселина  индуцира клетъчна смърт на цервикален карцином (апоптоза) в рамките на 72 часа, според изследвания, публикувани в Ракови Писма (Cancer Letters):

„Открихме, че елаговата киселина при концентрация от 105 М индуцира G1 арест в рамките на 48 часа, инхибира цялостния растеж на клетките и индуцира апоптоза в клетки CaSki [цервикален карцином] след 72 часа от лечението. Активирането на CDK инхибиторен протеин р21 от елаговата киселина предлага роля за елаговата киселина в регулацията на клетъчния цикъл на раковите клетки. „

В изобилие в ядки и плодове, като малини, ягоди, нар, къпини, орехи и пекани, лесно е да се насладите на това съединение, което разрушава рака ежедневно.

Куркуминът, биоактивен компонент в куркумата, е също така ефективен в подсилването – както и лечението – на рак на маточната шийка. Едно проучване в Молекулярна Клетъчна Биохимия е открило, че екстракта от куркумин противодейства на разпространението и насърчава апоптоза в HPV-позитивни клетки. Екипът добавя, „куркуминът е природно съединение, извлечено от Curcuma Longa, което позволява потискане и забавяне на канцерогенеза в много видове рак и в момента се тества в различни клинични проучвания, тъй като е установено, че се понася добре при по-високи дози със сравнително добре установен профил на безопасност.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

 

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×