Категории Архиви: здраве

Гладуването един ден в месеца води до значително намаляване на запушените артерии

Постенето веднъж месечно може да намали риска от запушени артерии с 40%, според ново проучване, проведено от изследователи от Intermountain Medical Center и Университета в Юта и представено на конференция на Американската Сърдечна Асоциация.

Изследователите започнали да изследват гладуването, когато анализ на здравен регистър показва, че значително по-малко мормони от не-мормоните в Юта страдат от запушените артерии, показателни за сърдечни заболявания, дори и след като са били взети предвид различните нива на пушене.

Атеросклероза и възпаление: Как да ги преодолеем по естествен път

През последните години се обърна повече внимание на ролята на възпалението в живота ни и с право, предвид всички здравни последици, произтичащи от него. Лечителите са отправяли молба към своите покровители от векове, за да ограничат възпалителните храни, мислите и практиките от ежедневието си. Атеросклерозата е втвърдяване на артериите, което може да се характеризира с натрупване на мастни депозити и е заболяване, което произтича от възпалителни реакции в организма. Сега научната общност започна сериозно да отразява настроенията на миналото и настоящето, за да намали възпалението, за да ограничи, предотврати или обърне процеса на атеросклероза.

Дали въглехидратите ви убиват? Глобално проучване установява по-високи нива на смъртност сред любителите на въглехидрати, учените казват, че трябва да ядем повече мазнини

От 70-те години на миналия век сме научени да вярваме, че хранителните мазнини причиняват сърдечни заболявания и ни правят дебели. Въпреки това, яденето на твърде много въглехидрати причинява много заболявания, от затлъстяване до диабетната епидемия на нашето време. В допълнение към това, в проучване, публикувано в медицинското списание The Lancet, се съобщава, че хората с високи въглехидратни диети имат по-висок риск от ранна смърт.

Изводите от изследването показват, че хората, които редовно включват високи въглехидратни храни в диетата си, са имали 28% по-голям риск от смърт, в сравнение с други хора, които са имали балансирана диета.

Силата на растенията: как Салвестрол се бори с рака

Природата е истински чудотворец, особено когато става дума за многобройните храни, които имат вградени субстанции, които изглежда, че като по поръчка унищожават раковите клетки, като същевременно защитават здравите. Наскоро откритият клас фитонутриенти, наречен Салвестроли /salvestrols/, определено е един от най-добрите, когато става дума за защита на тялото срещу рак на гърдата и други видове рак.