Категории Архиви: интересно

Отдайте се на антиоксиданти: Изследванията показват, че умерени количества червено вино и тъмен шоколад, предпазват от диабет

Дали вашето семейство има история на диабет? Не се притеснявайте: любимото ви червено вино и тъмен шоколад ще ви спасят. Проучване, публикувано в Diabetologiareports, казва, че тези две храни са всъщност големи източници на антиоксиданти и могат да намалят риска от диабет тип 2.

Програмирайте себе си: Яденето на ябълка преди пазаруване за хранителни стоки води до по-здравословни покупки

Разхождането в магазините за хранителните стоки, може да бъде трудна задача за всеки. За някои хора е невъзможно да останат далеч от щандовете с нездравословна храна, просто краката им сами тръгват натам!

Чудете се как може да спрете това? Изследователи от университета Корнел може би са намерили трик, за да избягат от това проклятие.

Просто яжте по една ябълка, преди да пазарувате.

Бърз урок по Техника на емоционална свобода (ТЕС)

Техниката на емоционална свобода /ТЕС/ е страхотно средство, с което се сблъсках преди близо четири години. Техниката включва потупване на специфични енергийни меридианни точки върху тялото и създадена от Гари Крейг. Това е безболезнен, свободен начин да стигнем до корена на емоционалните и физическите проблеми и да освободим нежеланите емоции или вярвания, които могат да възпрепятстват изцелението.

Подобрете кръвообращението и производителността със студен душ: Изследване установи, че той осигурява енергиен тласък, подобен на кафето, което води до по-малко отсъствия от работа

Докато някои хора предпочитат да започнат деня си с релаксиращ горещ душ, други предпочитат по-екстремния студен душ. Проучване дори казва, че студените душове ще ви накарат да отидете на работа.

Твърди се, че студените душове заздравят хората, а холандско проучване, ръководено от Академичния медицински център в Амстердам, разкри, че служителите, които сутрин се къпят със студена вода се разболяват значително по-рядко.

Съвременните луксозни спа центрове казват, че тази практика може дори да “подобри циркулацията и имунната система”. Причината за изявените ползи от студените душове остава мистерия, а проучванията върху животни сочат, че излагането на студ помага за освобождаването на бета-ендорфини, “които правят справянето с болка по-лесно.”