Категории Архиви: красота

Водата може да ви причини екзема: твърдата вода уврежда защитната бариера на кожата

Науката е открила доказателства, че чешмяната вода – да, същата вода, която използвате, когато вземате душ – може да ви навреди и дори да доведе до екзема.

Експерти от Кралския колеж в Лондон и Шефилдския Университет, са открили, че излагането на кожата на твърда вода (определена като вода с високо минерално съдържание, като чешмяната вода), уврежда кожната бариера. Това намалява нашата защита срещу външни заплахи като бактерии и вредните лъчи на Слънцето и засилва чувствителността на кожата към потенциалните дразнители, открити в ежедневните продукти, които се прилагат върху нея, като сапун или други препарати.

Това е така, защото твърдата вода има високи нива на калциев и магнезиев йон. Тези йони се свързват със сърфактанти, които са общи вещества, намиращи се в продуктите за почистване. Този процес създава съединение, което не може да бъде разтворено във вода, което навлиза в кожата и предизвиква сърбеж.

“Военна диета” – най-добрият начин да отслабнете бързо

Военната диета е предназначена да ви подготви за настъпващото лято. При нея комбинациите от храни са направени, за да ви помогнат да увеличите метаболизма си и да изгаряте мазнини, което ще ви накара да отслабнете по-бързо от всякога.

Тези, които са готови да я пробват, могат да отслабнат с до 5 кг само за няколко дни. Най-важното е, че е напълно естествена и здравословна.

Тази диета се състои от три дни с по-ниска консумация на калории, като след това трябва да има още четири дни просто с намален прием на калории от около 1200 Kcal – 1500 Kcal.

4 антиоксиданта, от които кожата ви отчаяно се нуждае

Ние знаем, че антиоксидантите са добри за цялостното ни здраве, но знаем ли всъщност колко са важни и необходими те са за нашата кожа?

Какво е антиоксидант?

Антиоксидантът е вещество, което помага за предотвратяване на окисление, което образува свободни радикали, увреждащи клетките в тялото ни, включително нашата кожа.

Мислете за това по този начин: знаете ли как едно авокадо става кафяво, ако седи в продължение на твърде дълго време? Причината, поради която става това е, защото то се окислява. Ние не искаме нашите клетки да се окислят, защото това може да предизвика ранни признаци на стареене, възпаление и други кожни проблеми.

По-долу са някои от най-добрите естествени антиоксиданти за кожата.

Натурални трикове за красота: ефективна маска за лице срещу черни точки

Те продължават да засягат външния ви вид и дори да ги премахнете с помощта на скъпи продукти, те ще се появят отново след няколко дни, нали? Те са черни точки, често срещан проблем на кожата, който засяга много хора, особено жени и тийнейджъри.

Вместо да се използват тези скъпи лечения, някои естествени средства са много по-ефективни и ще се справят с вашите проблеми без никакви странични ефекти.

Ето една маска, която можете да направите у дома само с 2 прости съставки, за да премахнете черните точки.