Категории Архиви: новини

Слънчоглед – източници, ползи за здравето, хранителни вещества и употреби

Слънчогледите са здрави растения, което означава, че те могат да оцелеят при замразяване. Те са и трайни насаждения. Много високите разновидности на това растение се нуждаят от постоянна подкрепа – под формата на огради около тях, в противен случай те могат да бъдат съборени от вятъра.

Има много приложения за всяка част от слънчогледа; неговите цветя, корени и стъбла могат да предоставят пълен списък от медицински и практически цели.

Индустрията признава, че химиотерапията и лъчелечението генерират огромни печалби за бизнеса им

“Вторият” рак се увеличава в Съединените щати, според ново проучване, което установява, че един на всеки пет нови случая включва хора, които са имали заболяването преди това. Проучването установи също, че “вторите” видове рак, не включват наново поява на същия вид рак, а представляват съвсем нов тип рак и тези случаи са се увеличили с 300% от 70-те години на миналия век.

Ранните ракови заболявания също се увеличили, като нараснали със 70% в същия период от време.

Медицината има обичайното си обяснение или по-скоро с липсата на такова, твърдейки, че те не осъзнават причината за нарастването, но посочват факта, че хората живеят по-дълго и следователно са по-изложени на риск от болестта.

Алкохол и здраве на мозъка: Изследване установява, че умереното пиене насърчава дълголетието и когнитивната функция

Всеки минава през естествения процес на стареене, но някои хора остаряват по-здравословно от други. Когнитивното увреждане е един от свързаните с възрастта проблеми, от които хората се страхуват, освен хроничните заболявания като сърдечно-съдови заболявания и диабет. Едно скорошно проучване показва, че по-възрастните хора, които редовно консумират алкохолни напитки, могат да живеят по-дълго без когнитивна дегенерация в сравнение с тези, които изобщо не пият.

Според ново проучване пациентите с рак на гърдата не вярват на системата и искат по-добро лечение

Все по-голям брой пациенти с рак на гърдата започват да се доверяват на собствените си инстинкти и се противопоставят на лекарски съвети. В ново проучване почти една трета от жените с рак на гърдата са избрали да се откажат от пълния препоръчителен курс на химиотерапия, радиация или хормонална терапия след операцията. Здравните власти смятат това за тревожно, защото “несъответствието с лечението” може да доведе до отрицателни последици за здравето. Адювантната противоракова терапия, която се препоръчва след операция, има за цел да унищожи остатъчните туморни клетки. Въпреки това, много пациенти намират по-добри начини да “приведат клетките си в ред” , вместо да страдат от тежка химиотерапия и радиационни режими. Изследването е ръководено от Училището по обществено здраве на Джон Хопкинс “Блумбърг” и публикувано в “Епидемиология на рака, биомаркери и превенция”.