Категории Архиви: полезно

Топ 6 плодове за диабетици

От съществено значение за хората с диабет е да го контролират, тъй като диабетът може да доведе до дълготрайни увреждания и да причини много здравословни проблеми, като очни болести, сърдечни заболявания, загуба на слуха, бъбречни заболявания и дори кожни проблеми. Проучване от Американската асоциация по диабет установи, че до 2020 г. почти половината от американците ще страдат от диабет.

За да се борим с диабет, трябва да знаем първите му признаци. Хората, които страдат от диабет, по-лесно ожадняват, уморяват се, уринират по-често и усещат болка в ръцете или краката.

За здравословен план при диабет, заедно с упражнения и достатъчно сън, важна роля играят плодовете, богати на витамини, минерали и антиоксиданти. Те са ефективни при управлението на кръвната захар. Проверете тези плодове за диабетици:

Мента и джинджифил са чудесни лечебни билки за самоподдържане

чаша-чай-лимон-резен-джинджифил-корен

Мента и джинджифилът са две от любимите ми лечебни билки. Открих мента, когато бях на 10 години и я използвам от тогава за лечение на всичките си заболявания, особено на стомашно разстройство. Открих джинджифил преди 20 години, когато имах лоша настинка и имах нужда от лечебна билка, която да помогне на имунната ми система. Много съм благодарна за техните лечебни лекарствени преимущества. Имам много чувствителен, деликатен стомах и тези прекрасни лечебни билки ми помогнаха толкова много, по много начини. Обичам ментата, защото расте навсякъде и винаги се намира дива мента. Джинджифил расте предимно в Близкия изток и в различни други части на света. И двете билки могат да се засаждат и отглеждат в собствената ви билкова градина. Често пия ментов чай, когато не се чувствам добре и трябва да излекувам храносмилането и да стимулирам апетита си.

Шпионинът Гугъл: Шум може да активира гласовия асистент, който пази записи на вашите разговори

Някой знае ли вече какво означава понятието поверителност? Оказва се, че Google може да записва всичко, което казвате, включително лични данни за сигурността, които могат да ви изложат на риск. Въпреки че целта на гласовия асистент е да премахне неблагоприятните условия при използването на смартфони, то може да представлява и заплаха за сигурността и поверителността на всички. Когато функцията е включена, тя записва всичко, което кажете, и дори се задейства от фонов шум и разговори с други хора.

4 начина за намаляване на стреса и предотвратяване на рака на гърдата

Всеки знае, че стресът води до заболяване, но рядко говорим за щастливата “обратна страна” на това – да се научим как да успокоим реакциите на стреса, което води до здраве, повече енергия и по-малък риск от заболяване. Изследванията през последните десет години показаха тази печеливша формула без сянка на съмнение. Ето четири дейности, които можете да правите всеки ден, за да успокоите стреса, да активирате имунната система и да предотвратите рака на гърдата, като работите с вродената сила на тялото си да се излекува!