(NaturalNews)

От доста време лъжата за наситените мазнини плаши всички, като ги кара да избягват кокосовото масло. Рядко се използваше за готвене или нещо друго. Тази дезинформация избледня достатъчно, за да върне хората обратно към използване на кокосовото масло, дори за повече неща, отколкото само готвене.

Наскоро кокосовото масло е показало огромна стойност за козметични или дерматологични цели. Д-р Ейми Неузил, натуропатичен доктор, разглежда някои действителни проучвания от главни медицински изследвания и е била приятно изненадана.

Повечето козметични кожни кремове не вършат това, за което са предназначени, и също така често съдържат токсични или канцерогенни химикали, които могат да се абсорбират в кръвния поток през кожата.

Обаче органичното студено пресовано кокосово масло е безопасно и полезно, работейки по-добре от повечето търговски предлагани кожни кремове и лосиони.

Открития от изследването

Кожата е първият слой на защита на имунната система. Кокосовото масло имитира себум, който кожата произвежда по естествен начин да се защити.

Студено пресованото кокосово масло е антимикробно, антивирусно и противогъбично. Кокосовото масло е толкова меко, че може да се прилага на деликатни части с гъбични инфекции.

Кокосовото масло е успешно клинично тествано за подпомагане лечението на атопичен дерматит, вид екзема, която се проявява като сърбящ кожен обрив, който може да бъде хроничен или повтарящ се.

Кокосовото масло спомага за намаляване бръчките чрез насърчаване  производството и подмяната на колаген. Колагенът е влакнест протеин, който свързва тъканта. Този подход е по-добър, отколкото да се опитват да се прикриват бръчките около очите, устата и на други места.

Незначителни епидермални (кожни) рани се лекуват по-бързо, когато се нанася кокосово масло върху и в близост до раната. То също така спомага за създаването на нови кръвоносни съдове в и около раната.

В комбинация с анасоново масло, кокосовото масло прогонва въшки от главата по-добре от невротоксина перметрин.

Когато кръвта абсорбира студено пресовано кокосово масло, вие се възползвате от богатите хранителни вещества и средноверижните триглицериди (МСТ) на кокосовото масло. Средноверижните триглицериди се усвояват лесно и метаболизирането им произвежда кетони в мозъка.

Открито е, че кетоните  предотвратяват и/или дават обратен ход на Алцхаймер, така че би трябвало да помогнат при мъгляв мозък и пропуски в паметта. Разбира се, ще получите повече кетони, ако погълнете кокосовото масло. Но това, което получавате от локални приложения също помага.

Някои невероятни приложения

Направете си изтъркваща течност за тяло за ежедневна употреба при душ или вана, комбинирайки  кокосово масло с бадемово масло и захар, ако е за суха кожа или сол за мазна кожа.

Направете паста за зъби лесно с четири части сода за хляб (сода бикарбонат), с две и половина части кокосово масло с няколко капки от любимото ви етерично масло. Работи за подобряване  здравето на венците, както и за чисти зъби.

Направете дезодорант за под мишниците, за да избегнете токсичните дезодоранти и скъпи естествени заместители. Използвайте пет супени лъжици кокосово масло с една четвърт чаша царевично нишесте и малко от любимото ви етерично масло.

Можете да използвате балсам за коса от кокосово масло. Оставете го възможно най-дълго преди шампоана. То също помага за прекалено суха коса.

Направете свой собствен нетоксичен препарат против насекоми чрез смесване на малко масло от чаено дърво, маточина, мента или розмарин. Ако не сте се намазали и пчели или насекоми стигнат до вас, кокосовото масло ще помогне за лекуване на ухапванията.

Кърмачките могат да смазват зърната на гърдите си, за да се предотврати изсушаване и напукване на кожата. Поглъщането на кокос също ще помогне на майките да произвеждат повече мляко.

Лечение на сухи пети. Твърди или напукани пети и слаби или меки кожички на ноктите се лекуват локално с кокосово масло.

Кокосовото масло може безопасно да замести почти всички фармацевтични или козметични приложения върху кожата.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *