(NaturalNews)

Много е лесно да се консумират токсини всеки ден. Докато някои са се отказали, заявявайки, че „всички ще умрем един ден“, има и други, които искат  да живеят без токсини и да бъдат здрави. Замърсяването на околната среда е тих убиец, просмукващ се в хората и разбиващ имунната система и здравата клетъчната функция. Чешмяната  и минералната вода в пластмасови бутилки  се състои не само от водород и кислородни атоми. Например към водата се добавят  флуорид и хлор, превръщайки нормалните водни молекули в нови съединения. Ендокринни разрушители като фталати и бисфенол А се изтичат във водата, като засягат функцията на щитовидната жлеза и хормоналните нива. Пестицидите се вливат в подземните води на безпрецедентни нива, предавайки своя химичен състав в картинката.

Също така, тежки метали като живак, олово, алуминий и кадмий са широко разпространени навсякъде, поправяйки пътя си в меките тъкани на тялото. Навлизащи в тялото, тези метали стресират здравата клетъчна функция и износват органите. Изглежда, че от нищото възникват различни здравни проблеми при хората, но основните причини произтичат от клетъчна токсичност, която идва от замърсяването на околната среда, замърсени потребителски продукти и лоша вода.

Мнозина търсят отговори от фармацевтични хапчета, но тези, подтискащи симптомите хапчета, не разполагат с правомощия да детоксикират организма от основните причини, тежки метали и токсини. Хапчетата, на които разчитат толкова много хора, дори не осигуряват нужните хранителни вещества на организма, за да се лекува.

Хлорелата е питателна и детоксикираща електростанция – една от тези храни, която здравите хора търсят за изобилно качество на живот. Тези зелени водорасли са пълни с хлорофил и антиоксиданти. Хлорела помага на хората да преработват повече кислород, пречиства кръвта, премахва гъбички, насърчава възстановяване на тъканите и увеличава енергийните нива. Тя е богат източник на аминокиселини, желязо и витамин В12.

Хлорела обръща оксидативния стрес, предизвикан от тежкия метал кадмий

Едно изследване помага да се обясни антиоксидантния капацитет на хлорела, когато се съчетава срещу оксидативния тежък метал кадмий.

По време на проучването, 60 мъжки плъхове на 14 седмици са хранени с различни диети с хлорела и кадмий в продължение на десет последователни седмици. Диети, съдържащи 0%, 3% и 5 процента хлорела, били сравнени и съчетани с диети с кадмий от 0 ppm и 160 ррм.

Изследователите са измервали три фактора на клетъчно ниво, включително еритроцит супероксид дисмутаза (СОД), глутатион пероксидаза (GPx) и каталаза активност. Всички изследвани плъхове започват със същите мерки. Измерването се променя, след като са давани диети с хлорела и кадмий в продължение на десет седмици.

Третираните с кадмий плъхове имали по-ниски СОД нива на черния дроб и по-ниски нива на GPx. Кадмият също е увеличил активността на ксантиноксидаза (XO) в плазмата и черния дроб, докато диетите с най-високо съдържание на хлорела значително понижили същите стойности на XO на плазмата. Дори диета с 3% хлорела намалила активноста на ксантиноксидаза в черния дроб. Приемът на хлорела облекчил радикалното отделяне на серумен и чернодробен супероксид, което първоначално е причинено от приема на кадмий.

Изследването показва, че хранителен прием на хлорела има потенциал за намаляване на оксидативния стрес при хората, тъй като активността на ксантиноксидаза, концентрацията на малондиалдехид (MDA) и радикалното отделяне на супероксид, всички намалели при тестовете с гризачи, приемали хлорела.

Хлорела обръща когнитивен упадък

В друго проучване, хлорела е изследвана за нейното антиоксидантно действие върху когнитивен упадък, свързан с възрастта. Научно известно е, че цитотоксични алдехиди, получени от липидни пероксиди, се натрупват в клетките в напреднала възраст и са отговорни за когнитивен упадък, свързан с възрастта, както се вижда при деменция и болестта на Алцхаймер.

Проучени са конкретни трансгенни видове мишки, които винаги проявяват деменция и когнитивен спад, свързани с възрастта. Тези гризачи обикновено се използват за експерименти, които разследват храни, предотвратяващи деменция.

По време на проучването е била давана хлорела на трансгенните мишки за проучване на антиоксидантните ѝ свойства срещу когнитивния спад. Чрез тестове за разпознаване на обекти и с помощта на воден лабиринт на Морис, изследователите следили когнитивните резултати във връзка с прием на хлорела. И двата теста дават същите резултати. Хлорелата предотвратила значително намаляването на познавателната способност, което е наблюдавано в намаления брой на активирани астроцити в мозъка на мишките.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор:  L.J. Devon

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *