(NaturalNews)

Природата наистина ни дава най-добрите лекове за нашето здраве. Има много плодове и зеленчуци, които правят чудесни неща за нашето здраве. Един такъв плод е краставицата. Краставицата е много разнообразен плод, който не само прави страхотни неща за вътрешността на телата ни, но и също е от полза за външността на тялото. Освен, че е плод, който е страхотен за ядене, краставицата има и други страхотни приложения.

Много от ползите от краставиците не са добре известни, но са наистина невероятни. 

Добри за организма

Краставиците са чудесен източник на В-витамини. Освен това, те са направени от около 95% вода, което ги прави страхотни плодове за хидратиране на тялото. Когато тялото получава добра хидратация, може да елиминира токсините, което е добре както за бъбреците така и за черния дроб. Тъй като краставиците заедно с кората си имат повечето от дневните витамини, от които се нуждае организма, добра идея е да ги ядем като леки закуски.

Добри за дългосрочното здраве

Краставиците съдържат ларицирезинол, пинорезинол и секоизоларицирезинол; те са наречени лигнани и работят в комбинация, за да помогнат на организма да се пребори с рак. Така, че краставиците имат способността да помогнат на човек за борба с рак, като рак на яйчниците, рак на гърдата, рак на матката и рак на простатата.

Краставиците също могат да помогнат и за други пробеми. В краставиците има хормон, който може да помогне на панкреаса за производство на инсулин. Тъй като това е огромен проблем при пациентите с диабет, краставиците могат да бъдат от полза за хората, които имат диабет. Също така има съединение в краставиците, което може да помогне за намаляване нивата на холестерола, и тъй като краставиците са богати на калий, фибри и магнезий, могат да помогнат  на човек за регулиране на кръвното налягане.

Краставиците са много богати на витамин наречен силициев диоксид. Силициевият диоксид помага за насърчаване на здравето, тъй като може да даде сила на съединителната тъкан, като например ставите. Поради това, краставиците могат да помогнат на хората, които страдат от заболявания като артритни болки, болки в ставите и подагра.

Добри за живота

Редица други проучвания са направени, за да се докаже, че краставиците също са добри за храносмилането, загуба на тегло и лош дъх; дори е установено, че помагат и за махмурлук. Краставиците могат да се използват в дома за неща като почистване на замъглени огледала, и също могат да помогнат за скърцащи врати.

Тъй като има толкова много прекрасни приложения на краставиците и нямат нежелани странични ефекти, наистина е само от полза да започнем да ядем краставици и да ги използваме редовно в ежедневието си.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *