(NaturalNews)

Белезите от акне са резултат от възпаление, предизвикано от акнето, неприятно кожно заболяване, често появяващо се по време на юношеството. Въпреки, че белезите – които обикновено са дълбоки вдлъбнатини и неравности – не са медицински проблематични, те са физически непривлекателни и често допринасят за ниско самочувствие и дори депресия.

Макар че има много продукти на пазара, които твърдят, че лекуват белези от акне, те често са доста скъпи и почти винаги са направени от неестествени продукти. За щастие, има няколко домашни средства за тези белези, които са също толкова ефективни, ако не и повече от алопатичните продукти.

Домашни средства за белези от акне


Зехтин – Когато става дума за кожни заболявания, зехтинът е един от най-подходящите вещества на Земята и съдържа редица полезни свойства, които помагат да запазим кожата здрава. Първо, зехтинът действа като естествен овлажнител, който помага за поддържане еластичността на кожата. И на второ място, зехтинът съдържа редица антиоксиданти, които помагат за възстановяване на кожата. Просто масажирайте зехтин директно върху засегнатите места веднъж дневно.

Сода бикарбонат – Въпреки, че содата за хляб може да се закупи като микродермабразио лечение в козметичните отдели, обикновена стара сода бикарбонат работи също толкова ефективно. Смесете една чаена лъжичка сода за хляб с две супени лъжици пречистена вода и втривайте директно върху засегнатата област за една минута, след това изплакнете. Това ще премахне всичката мъртва или увредена кожа, като по този начин подпомага производството на колаген, който от своя страна помага за клетъчното обновяване.

Лимонов сок – Лимоновият сок е изключително полезен за лечение на белези от акне, поради способността му значително да намалява обезцветяването, свързано с тях. За да използвате, нанесете лимонов сок директно върху вашите белези с помощта на памучен тампон веднъж на ден. След това се прилага естествен овлажнител, като например зехтин, с цел допълнително подпомагане на процеса на обновяване на кожата. Въпреки че ефективността на лимоновия сок ще зависи от вида на белезите от акне, които имате, при продължителна употреба ще видите значително подобрение.

Пречистена вода – водата с добро качество е едно от най-ефективните средства за всяко заболяване, засягащо кожата. В допълнение, че държи кожата хидратирана, водата подпомага в значителна степен премахването на токсини и помага за изграждането на нови клетки на кожата. Като такава, за да помогне за възстановяването на щетите по кожата, причинени от акне, пийте обилно количество пречистена вода всеки ден.

Сок от краставица
– сокът от краставица е естествено адстрингентно средство, което помага да се отворят порите на лицето. Това дава възможност за лесно отстраняване на прах и масла, които причиняват акне. В допълнение, сокът от краставица има естествени противовъзпалителни свойства, които освежават кожата и може да помогне за намаляване на зачервяване, свързано с белези от акне. За да се възползвате от тези лечебни свойства, просто настържете или направете сок от обелена краставица и го приложете върху кожата си с помощта на памучен тампон. Продължете това веднъж на ден, докато белезите и кожата около тях се излекуват.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Ravensthorpe

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Лекувайте белези от акне естествено с тези домашни средства”
  1. Белезите от акне са по-неприятни и от самото акне. Щастлива съм, че вече има как да се отърва от тях и да забравя завинаги за акнето.

Напиши коментар

Добави обява

×
×